15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
werkende moeder

Werken combineren met kinderen: zo doe ik het

Ik ben nu ondertussen al weer een tijdje aan het werk. In het begin was dit behoorlijk aanpassen en best pittig. Dit vergt opeens een goed vermogen om alles te plannen. Ik heb een goede structuur en een passende voorbereiding nodig om ervoor te zorgen dat mijn werkweek vlekkeloos verloopt. Dan heb ik de plotselinge gebeurtenissen niet meegerekend. In dit blog vertel ik je hoe mijn werkweek eruitziet en hoe ik dit combineer met mijn twee kindjes.

Planning

Een goede planning is mijn beste vriend! Als werkende moeder kan ik echt niet meer zonder een goede planning. In het weekend bedenk ik meestal al wat ik de hele week ga eten, bekijk ik wanneer ik afspraken heb en stel ik een schoonmaakschema voor mezelf op. Hieronder zie je hoe een gemiddelde dag er voor mij uitziet:

Tijdstip: To do:
06.15 – 06.45 Opstaan, koffie en mijzelf klaarmaken.
06.45 – 07.15 Kinderen uit bed halen en ontbijten.
07.15 – 07.45 Kinderen aankleden en klaarmaken, tandjes poetsen
etc.
07.45 – 08.15 Vertrekken naar de kinderopvang en naar het werk.
08.30 Start van de werkdag.
17.00 Einde van de werkdag.
17.15 Kinderen halen van de opvang.
17.30 – 18.00 Eten met de kinderen.
18.15 – 18.45 De kinderen in bad doen en pyjama aan doen.
18.45 – 19.00 Lekker samen spelen
19.00 – 19.15 Verhaaltje voorlezen
19.15 – 19.30 Tandjes poetsen, slaapzakjes aan en naar bed
19.30 – 20.00 Half uurtje voor  mezelf
20.00 – 21.00 Koken voor de volgende dag
21.00 – 21.30 Huishoudelijke taken: verschilt per dag
21.30 – 22.30 Ontspannen!!!!

Zoals je kunt zien in bovenstaand schema is mijn dag behoorlijk volgepland en is er niet zo veel ruimte om dingen niet te doen. Als ik me verslaap, heb ik dus ook echt een probleem en is gelijk heel de dag om zeep om het nog netjes te zeggen. Ik kom niet altijd toe aan het huishouden en soms laat ik ook wel eens wat links liggen. In elk geval moet mijn keuken altijd leeg zijn voor de volgende dag, de vloer moet schoon zijn en het liefst ook de was weggewerkt. Ik heb  zo’n hekel aan vuile was! Het lukt ook niet altijd om precies op schema te lopen en vaak ben ik nog tot laat bezig.

Tijd besparen

Natuurlijk heb ik ook heel wat dingen waarin ik veel tijd kan besparen. Geloof me, elke minuut die je over hebt is mooi meegenomen!

Koken

Als ik kook, kook ik altijd grote hoeveelheden zodat ik porties in kan vriezen. In het weekend probeer ik altijd al vooruit te koken voor de doordeweekse dagen. Dit scheelt me soms wel een uur op een doordeweekse dag! Dit uur vul ik dan weer op met huishoudelijk taken. Soms is het wel mogelijk om even te ontspannen in de avond.

Boodschappen online bestellen

Meestal bestel ik mijn boodschappen online bij Jumbo. Dit bespaart me zeker twee uur in het weekend! Deze twee uur kan ik dan gebruiken om lekker met mijn kindjes bezig te zijn. Het handige van boodschappen bestellen is dat je alleen bestelt wat je nodig hebt. Aan de ene kant is het wel iets duurder om online je boodschappen te bestellen maar aan de andere kant: je doet veel minder snel impulsaankopen. Ik ben een ramp als het gaat om impulsaankopen dus ik bespaar daar persoonlijk heel veel geld op. Je kiest een bezorgmoment en ze bezorgen het tot in de keuken en helpen je ook nog eens uitladen. Ideaal! Thanks Jumbo!

Voorbereiding

Ik tref de avond voor de volgende dag alvast de nodige voorbereidingen. Ik leg de kleren van de kinderen en mezelf alvast klaar. Zo hoef ik in de ochtend niet te gaan bedenken wat de kinderen en ik  aantrekken die dag. Mijn tas zet ik ook alvast klaar met alles wat ik nodig heb. Zo kan ik ook niks vergeten. Ik vergeet namelijk nogal snel iets en dat is niet bepaald handig op een werkdag met een strak schema. In het begin  moest ik echt zo vaak terug naar huis omdat ik weer eens iets was vergeten. Als ik ergens een hekel aan heb, is het aan haasten. Dat is echt wel iets waar mijn humeur behoorlijk door verpest kan zijn. Geloof me: een chagrijnige Suzan is echt geen leuke Suzan!

Ook haal ik brood en eten voor de volgende dag alvast uit de vriezer. Als ik eten uit de vriezer vergeet te halen heb ik gewoon echt een probleem. Dan kom ik half zes thuis met de kinderen en moet ik nog koken. Koken duurt minimaal een uur. Dan eten de kinderen veel te laat en is heel het schema overhoop en liggen de kinderen veel te laat in bed.

Loslaten

Wat ik vooral heb geleerd als werkende, alleenstaande moeder is: dingen los  laten. Het is niet haalbaar om elke dag je huis tiptop in orde te maken zoals je in de boekjes vaak ziet en zoals andere moeders op Facebook laten zien. En die wasmand? Tja, ik heb echt een hekel aan vuile was. Soms trek ik gewoon de deur  van het washok dicht. Tijd voor jezelf? Ja dat heb ik echt even nodig. Ik moet af en toe gewoon alles loslaten, op de bank ploffen en even helemaal niks doen.

Heb ik iets niet gedaan de vorige avond? Dan heb ik spijt dat ik het niet gedaan heb. Dit komt  er de volgende dag weer bij. In het weekend probeer ik meestal “vrij” te zijn en echt tijd met mijn kindjes te besteden. Ik ben zo’n moeder die dan als de kindjes slapen toch de stofzuiger pakt, toch de was opvouwt en toch huishoudelijke taken gaat doen. Echt vrij ben je als alleenstaande werkende moeder helemaal nooit.

Aan alle werkende moeders: ik ben trots op jullie! Het is ontzettend pittig, maar we doen het toch allemaal maar mooi! En wat blijkt: jongens die zien dat hun moeder werkt zullen later meer bijdragen in het huishouden. Dochters van werkende moeders hebben kans om in een hogere salarisschaal te komen. Dus lieve mama’s voel je niet schuldig. Het hebben van een werkende moeder heeft in veel opzichten positieve effecten tegenover onze kinderen. Laten we samen zorgen voor sterke en onafhankelijke mannen en vrouwen!

Hoe combineren jullie de kinderen en je carrière? Heb je nog tips voor mij? Dan hoor ik die heel graag! Vind je het leuk om mij te volgen? Vergeet me dan niet te liken op Facebook en Instagram! Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van mijn persoonlijke verhalen.


Delen:
Categorie:Persoonlijk
VORIG BERICHT
Leuke tips om te doen met Pasen!
VOLGEND BERICHT
Opvoeden? Nu even niet: mijn loedermoedermomentjes

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER