15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
natuurspeeltuinen nederland

De leukste natuurspeeltuinen van Nederland

Met twee wildebrassen als kinderen is een speeltuin altijd een leuke plek om naartoe te gaan. Afgelopen zomer zijn wij naar een natuurspeeltuin geweest en dat was natuurlijk dolle pret! In dit blog vertel ik je waar je de leukste natuurspeeltuinen van Nederland kunt vinden!

Biesbosch Museum Eiland

Ben je op zoek naar een leuke speeltuin waar kinderen echt hun energie kwijt kunnen? Dan is de kinderspeelplaats in de Biesbosch een goed idee! Hier beleven de kinderen echt de natuur door de  polders, dijken en waterstromen bij de kinderspeelplek. Ook verandert elke 45 minuten de waterstand van “extreem laag” naar “extreem hoog”. Ook zeer leuk als je bijvoorbeeld een kinderfeestje hebt. Verder is het  mogelijk om er een hapje en drankje te nuttigen.

De Natureluur in Amsterdam

Houden jouw kinderen vanlekker vies worden? Dan zijn ze bij de Natureluur op de juiste plek. Trek hun oude kleren aan en laat je kids lekker uitrazen. Bij Natureluur  kun je van alles doen waaronder: waterbeestjes vangen, dieren ontdekken, fikkie stoken en vlotten bouwen. In deze natuurspeeltuin wordt je kind echt één met de natuur! Het is ook mogelijk om hier een kinderfeestje te organiseren.

Speelbos Nieuw Wulven

In plaats van speeltoestellen vind je in deze speeltuin natuurlijke objecten waar de kinderen mee kunnen spelen. Het is mogelijk om in bomen te klimmen, bruggen te bouwen en over slootjes te springen. Deze natuurspeeltuin bestaat uit zes plekken:

  1. De Nieuwe Wulvense Waterlinie
  2. Het Verdronken bos
  3. De Vliegerweide
  4. De Romeinse Notenakker
  5. Het Grote fort
  6. Het Kleine dwaalbos

Extra leuk aan deze natuurspeeltuin is dat kinderen zelf input hebben gegeven over een leuk ontwerp voor deze speeltuin!

Het Monkeybos

Je kunt het Monkeybos vinden bij duingebied Meijendel in Wassenaar. Kinderen kunnen hier de natuur beleven bij de duinen! Speel in de duinen en met het water. De kinderen kunnen in bomen klimmen, van de kabelbaan gaan, de uitkijktoren beklimmen, door grote buizen lopen en boshutten bouwen. Alles wat een kind nodig heeft voor een dag vol speelplezier.

Zuiderzeespeelbos

Het Zuiderzeespeelbos vind je in Almere. Je hebt hier verschillende eilandjes, een half gezonken schip waar de kinderen kunnen klimmen en klauteren, een zandspeelplek, een trekvlot en in de zomer kun je ook nog genieten van een hoop waterpret om af te koelen! Zijn de kinderen klaar met spelen? Dan kunnen ze nog smikkelen op het terras of een heerlijke pannenkoek nuttigen.

Ben jij wel eens bij een natuurspeeltuin geweest met de kids en wat vonden ze ervan? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel! Wie weet kunnen we dan nog een leuke natuurspeeltuin toevoegen aan dit blog. Vind je het leuk wat wij wekelijk delen? Volg ons dan ook op Facebook en Instagram. Zo ben je altijd als eerst op de hoogte van onze nieuwste blogs!

Delen:
Categorie:Spelen
VORIG BERICHT
De 4 meest asociale vragen die ik als alleenstaande moeder vaak krijg
VOLGEND BERICHT
Alleenstaande mama; financiële voordelen

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER