15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
pvc vloer kinderen

PCV-vloeren: ideaal als je kids hebt

Als je het hebt over parket dan denk je waarschijnlijk vrij snel aan een materiaal als hout. Hout lijkt niet altijd even geschikt voor toepassing in een vloer in een woning met kleine kinderen. Kinderen gooien immers nogal eens hun drinken om, knoeien met eten over de vloer en struinen met hun vieze laarsjes zo de huiskamer in. En dat terwijl je nog zo gezegd had dat ze eerst hun voeten moesten vegen. We hebben het dan nog niet eens gehad over speelgoed dat op de grond kan vallen…Je kunt echter ook kiezen voor een parketvloer van PVC. PVC-parket is een vloertype met diverse pre’s, vooral wanneer je kleine kinderen in huis hebt. Wij leggen uit waarom zo’n vloer ideaal is voor een gezin met kinderen.

PVC heeft een lange levensduur

Je vloer wordt nogal belast wanneer je kleine kinderen hebt. Er wordt op gespeeld, gerend, gesprongen, etc. PVC-vloeren zijn zeer duurzaam. Ze beschadigen niet snel, ook niet wanneer er eens iets op valt, en vocht heeft geen invloed. Je hoeft dus niet na een paar jaar alweer je vloer te vervangen.

PVC-vloeren zijn sterk

Er wordt met van alles en nog wat door kinderen over je vloer geschoven wanneer je even niet kijkt. Dat mag natuurlijk niet, maar het gebeurt wel. Daar kunnen wij niks aan veranderen. Zoals gezegd, beschadigt een vloer van PVC niet snel dus er vindt weinig krasvorming plaats. Ook kan de vloer goed drukkrachten weerstaan, bijvoorbeeld van zware kasten en dergelijke.

PVC-vloeren kennen een stabiele ligging

Kinderen zijn geneigd om regelmatig hardloopwedstrijden en andere officieuze sporten te beoefenen op de vloer in je huis, in de kinderkamer, maar ook gewoon in de woonkamer of elders. Door al die bewegingen heeft een vloer vaak de neiging om te gaan schuiven. PVC ligt echter zeer vast op zijn plek en zal niet snel in beweging komen. De vloer blijft voortdurend netjes liggen en sluit ideaal aan.

Met een PVC-vloer bescherm je je gehoor

Ja dat is misschien wel het belangrijkste kenmerk van een PVC-vloer. Kinderen kenmerken zich stuk voor stuk door het grote aantal decibellen dat ze produceren. Dat komt niet alleen door luide stemmetjes en geschreeuw maar met name ook doordat ze vrijwel altijd in de hoogste versnelling bewegen. Het rennen over de vloer en het springen op de vloer brengt impact met zich mee en op veel vloertypen ontstaat dan geluid. Dat gebeurt vooral wanneer men schoeisel draagt. Daar heb je last van want het brengt veel onrust in je huis.

PVC-vloeren kenmerken zich echter door hun geluidsabsorberende werking. De verschillende lagen en de materialen waarvan de vloeren zijn gemaakt, dempen voetstappen en zelfs geluiden die niet door de vloer zelf worden veroorzaakt zoals luide stemmen. De vloer heeft met andere woorden een sterk dempend effect.

Gemakkelijk te onderhouden

De beschermende laag waarmee een PVC-vloer wordt afgewerkt is ondoordringbaar voor vocht en zorgt ervoor dat vuil niet gemakkelijk hecht aan de vloer. Het effect is dat een PVC-vloer eenvoudig reinigbaar is met een stofzuiger en een dweil. Een PVC-vloer is een ideale keuze voor een gezin met kinderen. Afgezien van de beschreven voordelen is zo’n vloer ook esthetisch gezien mooi en in bijna elke look en stijl verkrijgbaar.

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
Familie uitje organiseren? 2 inspirerende uitjes
VOLGEND BERICHT
Een weekje zonder vlees

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER