15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
weekje zonder vlees

Een weekje zonder vlees

Aangezien half Nederland een cadeaubon van de Postcode Loterij heeft gehad om kennis te maken met vegetarische maaltijden, dacht ik wij doen ook eens mee! Tadaa wij zijn naar de Albert Heijn gegaan en hebben onze eerste vegetarische maaltijd genuttigd. Dit was eigenlijk best goed te doen! Oja, en aan alle ondankbare Nederlanders: wees blij met wat je krijgt.

Vegetarische Tortilla

Wij hebben gekozen voor de vegetarische tortilla die verrassend goed smaakte! In plaats van kip hebben wij de tortilla’s bereid met vegetarische kipstukjes. Voordat deze in het gerecht gingen, heb ik er eerst aan geroken. Nou, die geur vond ik nou niet bepaald smakelijk maar voorruit, we gaan het gewoon doen!

Eigenlijk vielen die vegetarische kipstukjes reuze mee en het was best lekker! Het is natuurlijk geen echte kip maar als vervanger geef ik het een 6.5. Niet een hele dikke voldoende maar wel genoeg om vaker te eten. Daarbij gebruik je natuurlijk een lekkere saus en dat maakt al een hoop goed wat betreft smaak!

Vegetarisch eten is zo slecht nog niet!

Wij zijn vanuit huis echte vleeseters. Elke dag werd ons vlees voorgeschoteld en dat deed ik automatisch ook bij mijn kinderen. Daarbij zijn mijn jongens ook nog eens hartstikke gek op een lekker stukje kip of worst! Het is zelfs zo dat ik ze eerst hun aardappelen en groente geef en als ze daar genoeg van hebben gegeten, krijgen ze als beloning een stukje vlees! Als ik het vlees tegelijk geef met de aardappelen en groente, is het vlees zo op en blijft de rest liggen.

Ik heb gelezen dat vegetarisch eten om verschillende redenen eigenlijk een heel goed idee is! Het is goed voor de eigen gezondheid, beter voor de dieren en voor de toekomst van de planeet. Ook verminderd het een hoge bloeddruk en verminderd het risico op hart- en vaatziekten. Met de juiste plantaardige producten kun je de belangrijkste voedingsstoffen van vlees eenvoudig vervangen! Hierover kun je meer lezen bij het Voedingscentrum.

Wij proberen een weekje zonder vlees

Nou, ik heb dus besloten dat wij het ook een weekje zonder vlees gaan proberen. Als dit bevalt wil ik in de toekomst ongeveer 2 a 3 dagen per week vegetarisch gaan eten met de jongens. Niet alleen omdat het gezond is, maar ook omdat ik ze wil meegeven dat hiermee de planeet  een beetje door gered wordt. Dat als mensen een dagje minder vlees eten, ze hier de diertjes ook een plezier mee doen! Bewust worden van de wereld is natuurlijk altijd goed om ze mee te geven in de opvoeding!

Eenvoudig vegetarisch recept

Tagliatelle voor 2 personen (genoeg voor ons drie dus)

De ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 15 kleine cherrytomaatjes
  • 1 bol mozzarella
  • 1 doosje champignons
  • 1 sjalotje
  • Kruiden naar keuze
  • Olijfolie
  • Tagliatelle (voor 2 personen)

De bereidingswijze van de vegetarische tagliatelle

Was alle groenten en snij deze in stukjes. Verhit twee eetlepels olijfolie in een wokpan. Doe als eerst de champignons en het sjalotje in de pan, iets later voeg je de courgette en tomaatblokjes toe en als laatst voeg je de mozzarella toe. Zorg ervoor dat je niet teveel kruiden toevoegt aan het gerecht, zo blijft je de smaak van de groenten goed proeven! Zet een pan met water op, kook hierin de tagliatelle gaar en serveer dat met de groenten. Bak een lekker stokbroodje af en serveer dit met kruidenboter als bijgerecht. Smullen maar!

Heb jij nog makkelijke recepteren waardoor vegetarische eten een feestje wordt? Stuur me dan het recept door via info@kidsfunzone.nl! Doe jij ook met ons mee?

Vind je het leuk wat ik wekelijks deel op KidsFunZone? Druk dan even op de volgknop op Facebook en Instagram! Zo ben je altijd op de hoogte van mijn laatste nieuwtjes en ervaringen met mijn twee jongens! Hasta la vista!

Delen:
Categorie:Voeding
VORIG BERICHT
PCV-vloeren: ideaal als je kids hebt
VOLGEND BERICHT
Stomme andere ouders!

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER