15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
coronavirus

Wat moet je weten over het coronavirus? Lees er hier meer over

Heel de wereld is in de ban van het nieuwe coronavirus. Dat is ook heel begrijpelijk als je ziet wat voor impact dit virus kan hebben op ouderen en risicogroepen. Je moet er toch niet aan denken dat iemand uit je familie of jij zelf dit krijgt met alle gevolgen van dien? In dit blog vertel ik je weer over het coronavirus en mijn kijk hier op.

Wat is het coronavirus?

Het coronavirus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste mensen die dit virus krijgen, hebben last van koorts en luchtwegklachten. Het is belangrijk dat er goede maatregelen genomen worden. Voor ouderen en mensen met een zwak immuunsysteem kan dit virus fataal zijn.

De symptomen van het coronavirus

Dit virus lijkt in het begin heel erg op een normaal griepje waardoor je nooit met zekerheid kunt zeggen of je ook daadwerkelijk het coronavirus hebt. De belangrijkste symptomen zijn koorts en klachten aan de luchtwegen en longen. Je kunt het van dit virus erg benauwd krijgen en zelfs beademing nodig hebben als je een verslechterde weerstand hebt. Daarnaast hoesten mensen met het coronavirus ook erg veel.

Hoe besmettelijk is corona?

Ze zeggen dat je pas besmettelijk bent als je de eerste symptomen hebt. Persoonlijk heb ik daar mijn twijfels over. Soms ben je verkouden aan het worden zonder dat je het door hebt en ineens ben je het. Wat wel duidelijk mag wezen is dat het coronavirus onwijs besmettelijk is en dat we dus met z’n alle heel erg moeten uitkijken. Gemiddeld steekt een besmet persoon zo’n 2 tot 3 andere mensen aan. Dit is dus best fors.

Doordat niet iedereen de symptomen heeft van het coronavirus is het raadzaam om bij een verkoudheid al thuis te blijven en jezelf te isoleren samen met je gezin. Kom alleen buiten als dat ook daadwerkelijk nodig is.

Wat kunnen wij zelf doen aan het coronavirus?

Wij kunnen zelf, samen met z’n allen letten op onze hygiëne.

 • We moeten onze handen regelmatig wassen. Kom je op een nieuwe plek aan? Was dan gelijk je handen. Ga je eten? Was eerst je handen. Toiletbezoekje? Was je handen! Je kan je handen op dit moment namelijk niet vaak genoeg wassen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je ellenboog. Is even wennen maar als je het gewend ben wordt het automatisme. Zelfs  m’n kids doen het al!
 • Gebruik alleen nog papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg.
 • Blijf thuis als je beginnende verkoudheidsklachten krijgt.

Deze bovenstaande dingen zouden natuurlijk voor iedereen al als “normaal” beschouwd moeten worden. Maak jezelf en de kinderen de bovenstaande punten gewend en je weet niet beter.

De nieuwe regels vanuit de overheid

Zelf heb ik het idee dat heel dit gedoe met het coronavirus niet echt is. Gebeurt dit serieus in Nederland? Alle horecagelegenheden dicht, de scholen gesloten en alleen voor het noodzakelijke de deur nog uit? Wie had dit kunnen denken dat ons dit allemaal zou overkomen. Persoonlijk ben ik blij met de nieuwe maatregelen. Ik kan van griepjes en ziek zijn al behoorlijk panisch worden als het mijn kinderen betreft, laat staan dit coronavirus.

Tips als je in thuis isolatie verblijft

Een paar tips om het thuis zo draagbaar mogelijk te maken ook al zit je in thuis isolatie.

 • Kijk in elk geval die serie waar je maar niet aan toe kwam!
 • Maak samen met de kids een dagplanning, voila hier is jullie eerste activiteit al! Regelmaat en duidelijkheid geeft ook rust in het gezin.
 • Speel ouderwetse bordspellen. Hartstikke gezellig en zo heb je als gezin ook echt even tijd voor elkaar.
 • Tijd om op te ruimen! Zoek je kasten uit en alles wat je niet meer gebruikt kun je klaarzetten om weg te gooien. Je hebt nu immers best wat tijd over toch? Zijn de spullen nog bruikbaar? Denk dan eens aan de mensen die het wat minder goed hebben. Die zijn er waarschijnlijk blij mee!
 • Probeer de boodschappen online te bestellen. Dit lag er bij de Jumbo eerst uit maar nu werkt het gelukkig weer! Wees er op tijd bij, zodat je jouw boodschappen op tijd binnen hebt.
 • Medicijnen nodig? Bel gewoon even je eigen apotheek. Ik heb hier ook gebeld voor de Salbutamol voor mijn jongste en van het thuis bezorgen maakten ze helemaal geen punt.
 • Werk je thuis met kleine kinderen? Dan is een paar educatieve apps uitproberen misschien wel handig! Zo zijn de kindjes bezig en kun jij even iets aan je werk doen.

Meer tijd met m’n jongens

Wat ik de afgelopen dagen opeens besefte was hoe groot mijn kereltjes zijn geworden en hoe anders ze eigenlijk wel niet zijn. Natuurlijk was ik wel met mijn kinderen bezig maar nu zag ik ze echt zoals ze nu zijn. Wauw ik schrok hier zelf een beetje van en besefte ook heel goed dat de tijd niet meer teruggedraaid kan worden. Normaal heb ik het heel erg druk met stage, school en werk, nu nog steeds maar ik besef nu wel hoe belangrijk tijd met m’n jongens is. Dus ook al zijn het niet de beste omstandigheden, ik ga wel even lekker genieten met mijn jongens op de momentjes dat het kan. Mocht heel dit gebeuren achter de rug zijn, moet ik niet meer continu bezig zijn met stressen om alles rond te krijgen maar tijd voor m’n kinderen maken. Dan maar even niet alles af of  mijn huis elke dag aan kant.

Nog wat laatste puntjes die ik mee wil geven

Hou je alsjeblieft aan de richtlijnen van de overheid. Als we dit met z’n alle doen, komt het misschien wel sneller goed! Ga niet met het hele gezin naar de winkel maar probeer dit zo veel mogelijk alleen te doen. Vraag hulp als je dit nodig hebt. In deze tijden helpt iedereen elkaar graag een handje toch? Wees ook lief voor het winkelpersoneel die hun best doen om zo snel mogelijk de vakken weer te vullen. Kook een keer voor de buurvrouw die in het ziekenhuis werkt. Bied je hulp aan als je ziet dat iemand dit nodig heeft. Doe kleine dingetjes die het de moeite waard maken.

Hebben jullie nog tips om de tijd door te komen? Laat het me dan weten onder dit artikel. Vind je het leuk wat ik wekelijks deel op Facebook en Instagram? Druk dan even op die volgknop 😉. Iedereen veel succes de komende tijd!

Delen:
Categorie:Gezondheid
VORIG BERICHT
Tuin opknappen voor de kinderen? 3 leuke inspiraties!
VOLGEND BERICHT
Hoe verloopt onze zogezegde “quarantaine” vanwege het coronavirus?

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER