15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Welke gezinsauto is het veiligst?

Op zoek naar een veilige gezinsauto? 3 voorbeelden op een rij

Waar sommige mensen graag een grote, luxe of snelle auto willen, ben je als ouders vaak eerder op zoek naar een veilige gezinsauto. De Euro NCAP brengt ieder jaar in kaart welke modellen je dan het best kunt kiezen. De Euro NCAP vergelijkt auto’s in verschillende categorieën omdat je niet alle auto’s zomaar met elkaar kunt vergelijken. Dit zijn 3 voorbeelden van auto’s die in 2019 zijn uitgeroepen tot veilige gezinsauto.

Kleine veilige gezinsauto: Mercedes-Benz

In de categorie ‘kleine veilige gezinsauto’ pakt Mercedes-Benz de hoofdprijs voor veiligste auto in 2019. Het jaar daarvoor was dit ook al het geval en ging de eer naar de A-klasse. In 2019 is de sportieve Mercedes-Benz CLA uitgeroepen tot meest veilige kleine gezinsauto. Mercedes-Benz scoort altijd hoog in veiligheidstesten. Zo hebben nog vijf andere modellen een beoordeling van 5 sterren ontvangen, de hoogst mogelijke score.

Grote veilige gezinsauto: Tesla en BMW

Heb jij iets meer ruimte nodig voor het gezin? Bijvoorbeeld omdat jullie ook graag op autovakantie gaan of omdat je drie of meer kinderen hebt? Dan is de Tesla Model 3 of de BMW 3 serie een uitstekende keuze. Deze auto’s behaalden dezelfde score in de test. Het voordeel van een Tesla is uiteraard dat deze elektrisch is, wat niet alleen beter is voor het milieu maar je ook aardig scheelt in de brandstofkosten. Ook is deze veilige gezinsauto voorzien van verschillende technologische rijhulpsystemen zoals sensoren, camera’s en computersystemen die ervoor zorgen dat de Model 3 minder snel bij een ongeluk betrokken raakt.

Elektrische auto’s zijn razend populair, eind vorig jaar was er al een run te zien op elektrische auto’s. Dit kwam waarschijnlijk door de nieuwe belastingregels over de fiscale bijtelling. Een nieuwe Tesla Model 3 of BMW 3 serie is redelijk prijzig. Je kunt er ook voor kiezen om je nieuwe auto te leasen volgens private lease. Autolease vergelijken zorgt ervoor dat je de deal met de laagste maandelijkse prijs vindt.

Compacte SUV: Subaru

Compacte SUV’s winnen steeds meer aan populariteit. Deze modellen worden ook wel crossovers genoemd en steeds meer merken brengen een model op de markt. Subaru wint volgens Euro NCAP de titel voor meest veilige compacte SUV. Het voordeel van deze veilige gezinsauto is dat je er gemakkelijk met het hele gezin in past, terwijl de auto ook een stoere en sportieve uitstraling heeft. Daarnaast scheelt het compacte formaat flink in wegenbelasting en ligt ook de aanschafprijs een stuk lager dan dat van traditionele SUV’s.

Delen:
Categorie:Activiteiten
VORIG BERICHT
Zorgverzekering regelen voor de kids doe je in 3 stappen!
VOLGEND BERICHT
De leukste kindershows in 2020 op een rij

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER