15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Stappen zorgverzekering regelen kids

Zorgverzekering regelen voor de kids doe je in 3 stappen!

Het afsluiten van een zorgverzekering is in Nederland wettelijk verplicht. Hoewel er uitzonderingen op de regel zijn, is het alleen in het begin van een nieuw jaar mogelijk om van zorgverzekering te wisselen. Belangrijk daarbij is om een goede inschatting te maken van de zorg die je in dat nieuwe jaar denkt nodig te hebben en je zorgverzekering daarop aan te laten sluiten. Zo betaal je alleen voor de zaken die er voor jou écht toe doen. Maar hoe zit dat eigenlijk met kinderen en waar moet je allemaal op letten? In dit artikel leggen wij je uit hoe je in 3 stappen een zorgverzekering kunt regelen voor de kids.

Zorgverzekering regelen voor kids stap 1 – Je kind bijschrijven op je eigen zorgverzekering

Dat je een kersverse ouder bent, maakt natuurlijk dat je helemaal in de wolken bent. En hoewel je hoofd (in de wolken) er vast niet naar staat, dienen er wel verschillende verzekeringen voor je kind geregeld te worden, waaronder het aanpassen van je zorgverzekering. Zo moet de kleine binnen vier maanden zijn bijgeschreven op de zorgverzekering van jou of jouw partner. Dat is stap 1. Aangezien een kind kwetsbaar is en er bij de geboorte al zorg voor hem of haar gebruikt wordt, is het verstandig om je kind zo snel mogelijk op te geven bij je zorgverzekeraar. Over het algemeen geldt dat bij het afsluiten van een zorgverzekering in Nederland kinderen gratis zijn meeverzekerd bij een van de ouders. De kinderen worden dan bijgeschreven op de polis van de zorgverzekering. Vaak is dit op de polis van de moeder. Voor kinderen tot 18 jaar hoeft er geen aparte premie te worden betaald. Zij zijn gratis meeverzekerd voor alle kosten uit de basisverzekering, tandartskosten en de kosten uit een eventuele aanvullende verzekering.

Zorgverzekering regelen voor kids stap 2 – Bepalen van de zorgwensen

Een andere stap bij het regelen van een zorgverzekering voor de kids is: bepaal de zorgwensen van jou en je partner. Met andere woorden: wat voor zorgkosten verwacht je komend jaar? Die zorgwensen kunnen heel verschillend zijn. Zo kan het goed mogelijk zijn dat de best passende verzekeraar voor haar niet de best passende verzekeraar voor hem is. De kans dat een specifieke verzekeraar de beste dekking voor alle gezinsleden heeft, is daarmee klein.Bovenkant formulier

Zorgverzekering regelen voor kids stap 3 – Meeverzekeren met de meest uitgebreide dekking

De volgende stap bij het regelen van een zorgverzekering voor je kind is: verzeker hem of haar mee bij degene met de meest uitgebreide dekking. Want hoewel zorgkosten voor kinderen grotendeels onder de basisverzekering vallen, zijn er een aantal uitzonderingen. Je kunt hierbij denken aan zorgkosten voor brillen of steunzolen, maar ook aan zorgkosten voor orthodontie en medicijnen om ADHD mee te behandelen. Hiervoor moet een aanvullende verzekering worden afgesloten.

De wereld van verzekeringen is groot. Zowel op zakelijk gebied – denk maar een bedrijfs- of beroepsaansprakelijkheidsverzekering – als op privé gebied, zoals een inboedel- en zorgverzekering.

Wij hopen dat je met bovenstaande 3 stappen nu makkelijker die laatste kunt regelen voor de kids, zodat je veel tijd overhoudt om nog even met je hoofd in de wolken te blijven.

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
Een leuk bungalowpark in Nederland als de quarantaine voorbij is; die heb ik gevonden!
VOLGEND BERICHT
Op zoek naar een veilige gezinsauto? 3 voorbeelden op een rij

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER