15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
mama is belangrijk

Voor jezelf zorgen als moeder; zo doe ik het

Als je moeder wordt staat heel je wereld ineens op zijn kop. Je leven verandert en je bent zelf niet meer het middelpunt van jouw leven maar je baby. Het brengt een enorme verantwoordelijkheid met zich mee en wij moeders veranderen in leeuwinnen. We doen alles voor onze baby maar we vergeten daardoor soms onszelf. Vooral de eerste twee jaar dat ik moeder was, was ik mezelf een beetje verloren. In dit blog lees je hoe ik van moeder ook weer een beetje terug in Suzan ben veranderd.

Mama was een monster

Haha nou, niet letterlijk natuurlijk. Ik was zo bezig met moeder zijn, de kids verzorgen en alle andere bijkomende zorgen, dat ik echt geen tijd had om nog iets anders te zijn. De enige drang die ik had was moeder zijn, de rest van de wereld deed er amper nog toe. Mijn kinderen moeten gelukkig zijn, goed verzorgt en het beste leven krijgen van héél de wereld! Elke moeder kent dit gevoel en we kunnen allemaal ontzettend overdrijven.

Voor mezelf had ik al zeker drie jaar geen nieuwe kleren gekocht. Soms betrapte ik mezelf erop dat ik iets aan had van 4 jaar geleden. Ach, zolang er geen gaten inzaten maakte het me eigenlijk niet zoveel uit. Naar de kapper? Haha wat is dat? Hoe spel je dat? Hoe maak je daar gebruik van? Na de kapper ging ik echt N O O I T. Ik heb lang blond haar en verven deed ik toch al nooit, dus zo’n ramp was het nou ook niet.  Behalve dat ik ontzettend veel dooie punten had maar dat zie je toch niet als je  een mooie loedermoeder knot draagt. Boeiend! (ben nog steeds niet naar de kapper geweest🤣)

Make-up? Ik wist niet eens meer waar dat lag! De eerste keer dat ik weer make-up ging dragen moest ik echt zoeken waar ik die “troep” nou eigenlijk had gelaten. Eenmaal gevonden moest ik ook echt weer even denken: hoe ging die volgorde ook alweer van make-up opbrengen? Ondertussen wordt ik er  weer steeds beter in en volgens mij loop ik niet echt voor schut als ik mijn gezicht weer in de plooi breng 🙈

Schuldgevoel

Als moeder voelde ik me altijd schuldig als ik er nog maar over dacht om iets voor mezelf te kopen of een dagje voor mezelf in te plannen. Geld dat ik aan mezelf uitgeef, kon ik ook aan de kinderen uitgeven en dat deed ik dan ook altijd. Mama liep erbij als een sloeber en mijn kinderen waren altijd netjes gekleed, leuke schoentjes aan.

Nu de tijd vordert en ik eigenlijk wel beter in mijn vel zit,  heb ik steeds minder vaak zo’n schuldgevoel. Soms verdien je het gewoon om jezelf te verwennen en daar doe je echt niemand kwaad mee! Het is veel fijner om jezelf goed te verzorgen, leuke kleuren te dragen en in jezelf te investeren. Nu draag ik vrijwel dagelijks weer make-up; de ene dag wat meer dan de andere dag maar dat maakt niks uit! Het kan ook niet elke dag gaan zoals je wilt natuurlijk 😉

Sloeberdagen heb ik nog steeds maar dan wel met mate! Nu ik een stuk meer denk aan mezelf, is het leven ook leuker. Dit betekent dat ik het leven leuker vind en mijn kinderen hier dus ook van profiteren. Heel cliché maar is mama blij, dan zijn ook de kinderen blij!

Jezelf iets gunnen

Nu gun ik mezelf regelmatig een nieuw jurkje of iets anders leuks wat ik dan toevallig tegenkom. Ook heb ik weer in mezelf geïnvesteerd door gezond te eten. Gezond eten is nu eenmaal wat duurder maar wel een goede investering! Je merkt aan jezelf en aan je lijf dat gezond eten je een boost geeft. Ook  geeft het me een goed gevoel als ik weer een gezonde week achter de rug heb.

Op stap gaan doe ik bijna nooit. Nu staat er toch echt een strandfeest op de planning samen met een vriendin en hier heb ik onwijs veel zin in! Normaal ga ik altijd veel weg met mijn kinderen maar  het wordt ook weer eens tijd om iets voor mezelf in te plannen. Een hele dag genieten zonder dat ik ergens rekening mee moet houden. Ik kan niet wachten! Vooral de gedachte aan een cocktail zonder dat ik moet denken: niet teveel, je hebt nog twee kinderen waar je voor moet zorgen! Ik drink normaal eigenlijk nooit dus ik denk dat ik niet meer dan twee drankjes nodig ga hebben haha.. 🍹

De kinderen uit logeren

Mijn kids ergens anders laten logeren  doe ik praktisch nooit en dit hoeft ook niet echt voor mij. Ik vind het prima dat ik binnenkort naar een strandfeest ga en dat er dan iemand bij mij thuis komt oppassen. Het enige nadeel hiervan is dat als mijn kinderen wakker worden, ze mama ook gelijk lekker wakker maken. Vaak voel ik me bezwaard om iemand te vragen om op mijn kids te passen. Dit komt ook wel omdat ik weet hoe ze zijn. Ze slapen thuis tegenwoordig als roosjes maar bij een ander slapen zijn ze niet gewend waardoor ze op dat moment alles op stelten zetten. Iedereen slaapt natuurlijk het liefst in zijn/haar eigen bedje, dus ik kan het ze ook niet kwalijk nemen.

Zelf heb ik het ook geaccepteerd dat ik de zorg van mijn kinderen 7 dagen per week heb en dit is absoluut geen straf! Mijn jongens zorgen er echt voor dat ik geniet van het leven. Natuurlijk heb ik weleens dagen dat ik denk: ‘’Nou een dagje logeren zou geen kwaad kunnen’’, maar die opties heb ik niet zoveel. Aan de andere kant; ze worden zo snel groot dus dan houd ik ze het liefst gewoon lekker bij mij!

Dingen die elke moeder moet doen

Voor alle moeders die te weinig aan zichzelf denken, heb ik een klein lijstje gemaakt met dingen die ervoor hebben gezorgd dat ik een “blijere” moeder werd!

  1. Gun jezelf die mooie tas of die dure mascara (als je portemonnee dit toelaat natuurlijk😉). Ga eens winkelen voor jezelf in plaats van voor de kinderen.
  2. Doe dingen die jij leuk vindt! Ik ben bijvoorbeeld weer begonnen met krachttraining. Dit doe ik wel thuis omdat ik in de avonden geen oppasmogelijkheid heb. Het was een kleine investering maar nu kan ik wel weer lekker thuis sporten! Een uitlaatklep heeft elke moeder echt nodig.
  3. Stop met jezelf schuldig te voelen; je bent een mens! Meer moet ik daar denk ik niet over zeggen. Het leven hoort ook voor een moeder leuk te zijn. Uiteraard is het geluk van de kinderen belangrijker dan jouw geluk maar dat betekent niet dat je helemaal niet meer mag genieten. Ga met die ene vriendin een drankje doen of kijk die leuke nieuwe film in de bios!

Als je nog aanvullingen voor me hebt, dan hoor ik die natuurlijk graag! Je kunt contact met me opnemen via de mail: info@kidsfunzone.nl of via mijn social media kanalen: Facebook en Instagram. Als je mijn persoonlijke blogs leuk vindt, vergeet me dan niet te volgen!

Delen:
Categorie:Persoonlijk
VORIG BERICHT
Checklist vakantie; baby en kind t/m 4 jaar
VOLGEND BERICHT
Speciaal voor mannen; gebruiksaanwijzing onafhankelijke vrouw

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER