15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
handleiding voor mannen

Speciaal voor mannen; gebruiksaanwijzing onafhankelijke vrouw

Nou mannen, na heel lang zeuren is die er eindelijk! De eerste handleiding die jou vertelt hoe je met een vrouw om moet gaan. Tegenwoordig zijn wij vrouwen behoorlijk onafhankelijk en dat is een goede voorruitgang! Kijk eens bijvoorbeeld naar de alleenstaande moeders; die zijn niet zielig maar juist stoer! Vrouwen met kids en een carrière? Geweldig! Mannen hebben nog steeds vaak het idee dat vrouwen hulp nodig hebben. Guess what? We don’t! Kom op mannen! Het is 2019 en in deze tijd is een vrouw prima in staat om  voor zichzelf  en haar kroost te zorgen, zonder dat ze jou daarbij nodig heeft. Maar hoe kun je er nou voor zorgen dat je haar wel in je leven krijgt en houdt? Dat ga ik je in dit blog vertellen. En neem niet alles te letterlijk 😉

De eerste fout

De eerste fout die de meeste mannen maken is denken dat de vrouw in kwestie jou nodig heeft. Onafhankelijke vrouwen hebben jou niet nodig. Deze vrouwen nemen een man uit liefde, gezelschap of om een potje appelmoes open te maken. Niet meer en niets minder. Jammer voor jou als jij jezelf daardoor wat minder mannelijk voelt maar zo is het nu eenmaal.

Een onafhankelijk vrouw kan alles zelf

Maar dat betekent niet dat ze ook alles zelf wilt doen! Neem gewoon eens iets van haar over zonder te vragen: ‘’Goh, moet ik iets doen?’’. De vrouw zal altijd zeggen: ‘’Nee hoor, lukt mij wel’’. Een onafhankelijk vrouw kan namelijk alles zelf. Het grootste irritatiepunt van de vrouw tegenover de man; dat werkelijk ALLES gezegd of gevraagd moet worden. Heel vervelend.. En die moeite nemen we dus vaak niet waardoor er nieuwe irritaties ontstaan. Heb jij wel nodig dat wij aangeven wat jij moet doen? Geef dit dan aan! Wij maken graag een lijstje voor je als je dat lijstje ook daadwerkelijk afwerkt.

Wij zijn niet jouw moeder

Waarschijnlijk als wij al een gezin en kinderen hebben, zitten wij niet  op nog een extra groot kind te wachten. Wel willen we graag een gelijkwaardige partner.

Wil jij als man graag:

  1. Vertroeteld en aanboden worden als je een hele dag hebt gewerkt?
  2. Dat de tafel gedekt is als je klaar bent met werken?
  3. Dat jouw douchespullen al klaarliggen in de badkamer?
  4. Je werkkleren klaarliggen voor de volgende dag?

Dan moet je lekker bij je moeder blijven wonen 😉 Wij vrouwen werken ook de hele dag. Is het niet op het werk dan wel thuis. Heb je honger? Dan is het niet zo moeilijk om de pannen uit de kasten te pakken en wat eten te maken. Vergeet niet dat je niet alleen voor jezelf kookt als je gaat koken. Smoesjes als: ik kan niet koken, ik weet niet hoe de  wasmachine werkt of ik weet niet waar het ligt; tolereren wij niet! Dan leer je het maar.

Als een kind behandelen

Wil je niet als een kind behandelt worden? Gedraag je dan ook niet zo. Peace of cake toch? 😉 Tenzij je graag beloond wordt met stickers natuurlijk!

Luister als wij praten

Nee dan bedoelen we niet met je hoofd knikken en vervolgens niet weten waar we het over hebben . Nee, we verwachten dat je naar ons luistert en met ons meedenkt. Leg desnoods even je telefoon weg als wij het gesprek met je aangaan. Nog irritanter dan een man die niet luistert is om de vraag twee keer te moeten herhalen omdat hij  met andere dingen bezig is.. Zorg dus dat je dit voorkomt! Lukt dit jou niet? Blijf dan maar vrijgezel, anders duurt het waarschijnlijk toch niet lang voor je wéér vrijgezel bent en de sloten van het huis verandert zijn 😂. Dat laatste is misschien ietsepietsie overdreven haha!

Tot slot

Het bovenstaande mag natuurlijk met een knipoog gelezen worden en is ook een beetje grappig bedoeld. Er zijn een aantal dingen pas echt belangrijk in een relatie en dat zijn onderstaande punten:

  1. Liefde; geef je vriendin of partner de liefde die zij verdient! Laat zien dat je haar respecteert en dat je waardeert wat ze voor jou en het gezin doet. Dan vinden wij het heus niet erg om ’s avonds de tafel bijtijds te dekken of om je  werkkleren klaar te leggen.
  2. Verras haar: wij vrouwen vinden het onwijs leuk om op z’n tijd  verrast te worden. Een paar voorbeelden: een weekendje weg (met of zonder kids). Het maakt ook niet uit hoe dit geregeld is, de moeite alleen al vinden wij hartstikke leuk! Een lekker geurtje of maak het thuis gezellig voor ze thuiskomt van werk. Het zijn de kleine dingen waar jij moeite insteekt waar wij blij van worden.
  3. Blijf niet te lang boos: zeg geen dingen die je niet meent en ga niet met ruzie slapen. Vrouwen kunnen ontzettend dwars zijn en het is echt niet erg om als man te beginnen met het “goedmaak ritueel”.
  4. Respecteer elkaar: wees lief voor elkaar! Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn en jullie mening mag best verschillen als jullie elkaars gedachtegaan maar respecteren.

Zijn er mannen die een handleiding voor vrouwen willen schrijven? Dat kan! Stuur dan een mailtje naar: info@kidsfunzone.nl. Wij zijn namelijk heel benieuwd wat jullie knelpunten zijn als het om vrouwen gaat 😉. Vind je het leuk wat wij wekelijks delen op Facebook en Instagram? Vergeet ons dan niet te liken!

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
Voor jezelf zorgen als moeder; zo doe ik het
VOLGEND BERICHT
Horrorstory; night terror en een hoofd als een pandabeer

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER