15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
gezonde levensstijl

Mama gaat op de gezonde tour! Zo probeer ik weer fit te worden:

Ja je leest het goed: deze mama gaat weer sporten en fit worden! Niet dat ik dik ben. Ik ben zelfs verre van dik. Toch heb ik niet meer het lichaam dat ik had. Natuurlijk is dat normaal na het krijgen van twee kids. Maar aangezien ik eerst echt letterlijk niks deed aan sport, één hele zak Haribo Kikkertjes op één avond wegwerkte en een lekkere pizza er ook nog wel inging, was het toch echt tijd voor verandering. In dit blog vertel ik je hoe ik mijn ‘ongezonde’ leefstijl heb omgezet naar een ‘gezondere’ leefstijl. Het woord ‘gezondere’ leek mij toepasselijker dan ‘gezond’. Het is in ieder geval gezonder als eerst!

Snoep, snoep en nog eens snoep

Een suikerjunk, dat is het goede woord voor wat ik was. Een dag zonder suiker? Nee, dat was zowat onmogelijk voor mij. Als ik ’s avonds na een hele dag op de bank plofte, dan hunkerde ik echt naar suiker, ik had het nodig net zoals een baby melk nodig heeft, haha! Nee, natuurlijk niet zo overdreven maar ik verlangde wel echt naar een zak Haribo snoep!

Het snoepen laat ik nu in elk geval doordeweeks liggen, dat is al iets. Van maandag tot en met vrijdag haal ik geen snoepgoed in huis. Wel vind ik het verdomd moeilijk om langs het snoep in de supermarkt te lopen en niks mee te nemen. “IK MOET SNOEP” spookt er dan door mijn hoofd. Laat ik het toch liggen? Dan geeft me dat een voldaan gevoel en heb ik wel een schouderklopje verdiend! Gelukkig kan ik het huis niet meer uit als mijn kinderen op bed liggen om alsnog een zak snoep te halen. Uiteraard heb ik wel een alternatief in huis: ongezouten en ongebrande nootjes. Dit is natuurlijk geen snoep en al helemaal niet de smaak van snoep, maar ook superlekker! Maximaal een handjevol natuurlijk, geen hele zak.

Energiedrink en koffie

Het was algemeen bekend dat ik niet alleen een suikerjunk ben, maar ook een cafeïne junk. 8 bakken koffie en 3 blikken energiedrink was een meevaller op een goede dag. Dit moest natuurlijk ook echt drastisch veranderen. Op dit moment probeer ik nog 2 koffie per dag te drinken en geen energiedrink. Tenzij ik maar 2 uur heb geslapen, dan mag ik wel energiedrink. Gelukkig vallen de gebroken nachten tegenwoordig erg mee dus alleen koffie moet voldoende zijn! ☕

Ontbijten, wat is dat?

Elke morgen dacht ik “Ik moet echt eens gezond ontbijten”. Maar helaas bleef dit bij denken. Ik nam, en neem nog steeds, niet de tijd om een ontbijt klaar te maken en om deze ook daadwerkelijk op te eten. Meestal ren ik even snel door de supermarkt, pak een paar koffiekoeken en hopla, mijn ontbijt is klaar. Tegenwoordig neem ik deze eiwitshake. Deze shakes zijn prima maaltijdvervangers om af te vallen. Het kost geen moeite en ik heb een snel ontbijt naar binnen gewerkt. Het vult ook nog eens goed! Dus van een ongezond ontbijt naar een makkelijk en gezond ontbijt. Prima toch!

Gezonde voeding

Naja gezonde voeding haha.. We proberen het op dit moment zo gezond mogelijk te maken! Van aardappelen ben ik sowieso geen fan dus die eet ik al niet vaak. Voor brood hoef je mij ook niet wakker te maken. Maar stokbrood daarentegen, heerlijk! Maar dat bewaren we voor het weekend.. Wel met een lekker vers tomatensoepje natuurlijk! Qua lunch en diner probeerde ik altijd wel redelijk gezond te eten. Neem bijvoorbeeld paprika’s gevuld met gehakt, mais, knoflook en ui uit de oven. Super gezond en ook nog eens onwijs lekker. Op internet kun je tal van gezonde gerechten vinden die ook nog eens prima te vertoeven zijn. Als lunch vind ik een meergranen rijstwafel met kipfilet en avocado ook erg lekker!

Naar de sportschool? Dacht het niet!

De bekendste smoes om niet naar de sportschool te gaan is: “ik heb geen tijd”. Deze smoes heb ik al heel vaak opgegooid als mensen me vragen: waarom sport je niet? Nu heb ik besloten om de sportschool in huis te halen. Haha.. niet echt natuurlijk. Ik heb namelijk dumbells, kettlebells en een yogamatje in huis gehaald. Hopelijk ben ik zo dagelijks enthousiast genoeg om wat oefeningen te doen. Wil je niet teveel geld uitgeven aan sportattributen? Kijk dan gewoon even bij de Action. Daar kun je basismateriaal halen tegen een fijn prijsje😉!

Mijn boefjes gaan om 20:00 uur naar bed. Nadat ik ze op bed heb gelegd, probeer ik direct te beginnen aan mijn oefeningen. Als ik eerst op de bank ga zitten, pak ik waarschijnlijk mijn dekentje erbij, zet een serie op en val ik in slaap. Als ik dan toch mijn oefeningen heb gedaan, ben ik blij dat ik het toch maar weer heb gedaan. Ik voel me al gelijk fitter! Nee, dat is een leugen, na deze oefeningen val ik dood neer.

Hulp bij mijn oefeningen

De ultieme tip die ik voor jullie heb: download een app! Met de app “Workout for women” heb je allemaal geschikte oefeningen voor beginners en gevorderden. Een ideale app voor het strakker krijgen van specifieke lichaamsonderdelen. Vind je de oefeningen te licht? Dan kun je dezelfde oefeningen uitvoeren met gewichtjes erbij. Superhandig! In de app is het ook mogelijk om je gewicht bij te houden en om terug te zien hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Soms “train” ik ook wel eens samen met Jaylano als Devano al op bed ligt. Hij vind het hartstikke leuk om met wat lichte gewichtjes mee te doen. Ook een erg leuke oefening om te doen met mijn kind vind ik squaten. Dan til ik Jaylano op en hij vouwt zijn benen rond mijn middel en trainen maar! Daarbij ligt Jaylano elke keer in een deuk en hij vindt het hartstikke leuk om mee te tellen.

Mijn doel

Wat mijn uiteindelijk doel is? Ik heb werkelijk geen flauw idee. Het is de bedoeling dat ik een gezondere leefstijl ontwikkel, goed in mijn vel zit en tevreden ben over hoe ik eruit zie. Natuurlijk weet ik dat ik twee kinderen heb gehad, dat ik met mijn 56,4 kilo helemaal geen slecht gewicht heb en dat mijn BMI van 21.9 prima in orde is. Maar toch wil ik alles net even wat strakker zodat ik weer lekker veel zelfvertrouwen krijg over mijn lichaam. Dus daar gaan we voor!

Wist je dat je een gezonde BMI hebt als je tussen de 18.5 en 25 zit?

Hoe hebben jullie jezelf weer een gezonde levensstijl aangeleerd? Als je nog goede motiverende tips voor me hebt, hoor ik die graag! Laat een reactie achter onder het artikel met jouw ultieme geheim voor een gezonde levensstijl. Natuurlijk houd ik je op de hoogte van mijn voorruitgang. De volgende keer post ik een voor-foto! Om te laten zien hoe ik er na de tweede zwangerschap uitzag. Vind je mijn blogs interessant? Like en volg me dan op Facebook en Instagram! Zo ben je altijd op de hoogte van de dingen die ik dagelijks meemaak als alleenstaande moeder.

Delen:
Categorie:Persoonlijk
VORIG BERICHT
Van thuisblijfmoeder naar werkende moeder
VOLGEND BERICHT
Een heerlijk weekendje; dit was voor mij pas echt genieten!

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER