15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
kraambed comfortabele bevalling

Deze 5 zaken zorgen voor een comfortabele bevalling

Natuurlijk wil iedereen een comfortabele bevalling. Dit heb je niet volledig onder controle, maar met bepaalde zaken kun je dit zeker wel beïnvloeden. In dit artikel lees je hoe je ook jouw bevalling comfortabeler kunt maken. En dat dit helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn zal blijken uit onderstaande lijst. Doe er dus je voordeel mee!

1. Kraambed

Klinkt misschien logisch, maar een goed kraambed vormt de basis voor een comfortabele bevalling. Een goed kraambed is comfortabel voor degene die moet bevallen, maar moet ook voldoen aan andere eisen. Denk aan goede ergonomische aspecten voor de moeder en verpleegkundige zodat niemand last krijgt van fysieke klachten en gebruiksgemak voor de arts en verpleegkundige.

2. Gas en zuurstof

Dit klinkt misschien erg heftig. Maar deze combinatie van stikstofoxide en zuurstof, ook wel n2o genoemd, wordt soms in de laatste fase van de bevalling gebruikt voor het bestrijden van de ergste pijn. Er zijn meer medische manieren om de pijn te bestrijden, en dit is er één van. Bij elke vorm van medische pijnbestrijdingsmanieren is het vooral belangrijk om te overleggen met je verloskundige. Zeker wanneer je voor de eerste keer ouder bent geworden is dit verstandig.

3. Ruggenprik

We blijven nog even bij de medische pijnbestrijdingsmanieren. Niet iedereen is voorstander van een ruggenprik. Het voordeel van een ruggenprik is dat hij de pijn vrijwel volledig wegneemt. Niet voor niets wordt er steeds vaker gekozen voor een ruggenprik bij de bevalling.

4. Ontspanningstechnieken

Er zijn ook niet-medische manieren om de pijn te bestrijden. Met ontspanningstechnieken kun je al zorgen voor veel meer comfort. Daarnaast geeft dit vertrouwen omdat je dit helemaal zelf doet. Verloskundigen die ervaring hebben met dergelijke technieken raden dit zelfs eerder aan dan andere meer ingrijpende technieken.

5. Wissel van houding

Hier kan een goed kraambed trouwens bij helpen. Een goede richtlijn hierbij is om nooit langer dan een uur de zelfde houding aan te nemen en niet plat op je rug te liggen. Probeer in plaats daarvan rechtop te gaan zitten, ga op je zij liggen of wieg heen en weer op een geboortebal.

Naast bovenstaande manieren zijn er nog veel meer manieren om je bevalling comfortabeler te maken. Deze 5 manieren zijn in ieder geval heel geschikt hiervoor en vaak niet moeilijk om toe te passen. We hopen dat je er iets aan hebt en vooral dat jouw bevalling voorspoedig mag verlopen!

Delen:
Categorie:Gezondheid
VORIG BERICHT
Kinderfeestje organiseren? 3 activiteiten die leuk zijn om te doen
VOLGEND BERICHT
4 vloeren geschikt voor kinderen

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER