15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
schommel in de tuin plaatsen

Zelf speeltoestellen maken voor kinderen; 5x inspiratie

Je herkent het misschien wel: je zoon of dochter heeft op televisie of bij vriendjes een leuk speeltoestel gezien en nu wil hij/zij het zelf ook. Het liefst zo snel mogelijk. Vaak zijn die toestellen niet goedkoop. Gelukkig kun je een hoop zelf maken. Ben jij een doe-het-zelver en zou je graag iets unieks voor je kinderen te maken? Met onderstaande voorbeelden hopen we je te inspireren.

1. Zandbak

Als je kinderen nog klein zijn, is een grote, houten speeltoestel nog niet verantwoord. Ze zijn nog te jong om te klimmen en de kans dat ze vallen is groot. De veiligheid van je kind gaat boven alles als ze buiten spelen. Waar je de kleintjes al vroeg blij mee kunt maken, is een zandbak. Heerlijk spelen met het zand om zich heen, alleen of samen met een vriendje. Met een zandbak in de eigen tuin kun jij tegelijkertijd je kleintje goed in de gaten houden vanuit de keuken tijdens het buitenspelen.

zandbak in de tuin

Bron: Pinterest

2. Tipi-tent

Ook voor binnenshuis zijn er originele speeltoestellen zelf te maken. Hoe populair zijn kleine tentjes op een kinderkamer tegenwoordig? En tipi-tent is ook nog eenvoudig zelf te maken. Als basis gebruik je een plastic pallet. Dit wordt de bodem van de tent. Dan bevestig je daar een aantal latten tegenaan die gelden als uitspansel van de tent. De latten bevestig je aan de bovenkant aan elkaar. Als laatste wikkel je er een groot laken omheen. Daar heb je je tent! Als blijkt dat je kind hier langer dan een week mee speelt, kun je er altijd nog voor kiezen om het laken helemaal passend te laten maken door een vader, moeder, opa of oma, ziet er natuurlijk een stuk strakker uit!

3. Schommel

Met een schommel is je kleine al snel tevreden. Wist je dat het helemaal niet zo moeilijk is om zelf te maken? Misschien heb je wel een oude stoel die je kunt gebruiken als basis. Zo niet, is een houten plank met kussentje een leuke tweede optie. Bedenk wel dat bij schommelen veiligheid extra belangrijk is. dus maak gebruik van een paar veilige en sterke schommelhaken.

een schommel in de tuin

Bron: Pinterest

4. Houten loopbrug

Met hout kun je zoveel leuks maken voor kinderen. Een bewegende loopbrug voor in de tuin is iets waar kinderen lang plezier mee kunnen hebben. Om dit te maken moet je vooral hout, touw, schakelketting, genoeg schroefogen en een portie creativiteit in huis hebben.

zelf een houten loopbrug maken

Bron: Pinterest

5. (Boom)hut

Het bouwen van een (boom)hut kan in dit artikel natuurlijk niet ontbreken. Samen met je kinderen kun je hout sprokkelen en een mooie plek in de tuin uitkiezen om een hut te bouwen. Heb je geen boom? Dan pak je de hoek van de tuin. Zolang je maar een paar meter ruimte hebt die je niet nodig hebt voor andere zaken. Als het kan betrek je je kind(eren) bij het bouwen ervan, zodat zij het ook echt als hun huisje zullen zien.

een boomhut in de tuin

Bron: Pinterest

Delen:
Categorie:Spelen
VORIG BERICHT
5 artikelen om je kinderen veilig buiten te laten spelen
VOLGEND BERICHT
5 populair speelgoed om te geven met Sinterklaas of Kerst

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER