15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
zwangerschap

Zwanger in de zomer? 7 tips om de zomer draaglijker te maken!

Voor iedereen die wel eens zwanger is geweest in de zomer is het een bekend verhaal. De warmte is killing! Daarom willen wij alle zwangere alvast voorbereiden op de eerste hittegolf die dit jaar nog moet komen! Zo kun je met een gerust hart de zomer in en optimaal genieten van jouw zomerse zwangerschap!

De beste tips tegen de hitte

Gelukkig kan je zelf al een hoop doen om ervoor te zorgen dat je hoofd en  zwangere buik niet oververhit raken tijdens  de zomer! Dus staat die hittegolf voor de deur? Lees dan onderstaande 7 tips voor een comfortabele zwangerschap in de zomer!

Tip 1: drink voldoende en op tijd

Voldoende en op tijd drinken  klinkt natuurlijk heel logisch maar toch willen we dit nog even benadrukken! Een volwassene wordt geadviseerd om ten minste 1,5 tot 2 liter vocht per dag te drinken. Als je zwanger bent, is het nog belangrijker om je hier aan te houden. Je lichaam heeft dan namelijk meer vocht. Je kunt het best water en thee drinken. Nu denk je waarschijnlijk: “Bah,  alleen water en thee”. Dit hoeft helemaal niet saai te zijn! Vul een karaf water met lekkere en verse ingrediënten zoals:

  • Komkommer
  • Citroen
  • Munt
  • Aardbei

Zet de karaf met  verse ingrediënten de avond van tevoren klaar in de koelkast en de next day geniet je van een heerlijke mocktail! Een heerlijk verfrissend watertje met een vleugje fruit. Wacht niet met drinken totdat je dorst krijgt, dan ben namelijk al te laat. Voldoende vocht drinken zorgt voor een goede hydratatie en dus voor een goede vochtbalans!

Tip 2: doe op je gemak, maar dan ook echt op het gemak

Ook een logische tip maar wel ééntje waar veel zwangere vrouwen zich niet echt aan houden. Op een zomerse dag raak je veel sneller oververhit waardoor rustig aan doen absoluut geen overbodige luxe is. Als de zon overdag het sterkst is, is het  aan te raden om je even lekker terug te trekken op een koele plek. Dat is meestal tussen 12:00 en 15:00 uur . Doe net of je even op vakantie bent in Spanje en neem een welverdiende siësta! In de tropische gebieden bestaat die siësta niet voor niets.

Tip 3: houd je kleding luchtig

Een leuk voordeel in de zomer: je kunt je mooie zwangere buik showen in een leuk zomerjurkje! Kies bij voorkeur voor katoenen of linnen kleding. Katoen en linnen zijn stoffen die het meest ademen, waardoor ook jij beter ademt.

Tip 4: eet niet te veel zout

Als je te veel zout eet, houdt je lichaam extra vocht vast waardoor je voeten en handen kunnen opzwellen. Als je zwanger bent ligt ‘vocht vasthouden’ vaak al om de hoek. Komt er een hittegolf aan? Doe dan je ringen alvast van je vingers af voor het geval je toch de pech hebt dat je opzwelt. Houd je vocht vast? Doen dan geregeld je benen omhoog. Dit kan bijvoorbeeld door languit op de bank te zitten. Op die manier kan vocht makkelijker wegzakken en voorkom je dikke enkels.

Tip 5: wees voorbereid als je de deur uit gaat

Zorg ervoor dat je jezelf altijd goed insmeert met een hoge factor zonnebrandcrème. Te veel smeren kan geen kwaad, te weinig wel. Draag ook een pet of hoed. Probeer niet te veel in de zon te zitten. Dit kan namelijk zorgen voor een zwangerschapsmasker. Zoek daarom zo veel mogelijk de schaduw op. Stop ook altijd een fles water in je tas voor het geval je bijvoorbeeld in een hete file komt te staan.

Tip 6: zoek verkoeling!

Zoek lekker de verkoeling op aan bijvoorbeeld het zwembad! Zo kun je even heerlijk afkoelen zodra de hitte inslaat. Zet desnoods een klein badje op in de tuin wanneer  het zwembad geen optie is. Ook een voetenbadje, een koud washandje op je voorhoofd of een lauwe douche kunnen ervoor zorgen dat je het iets aangenamer wordt. Een ventilator is ook zeker geen overbodige luxe wanneer je zwanger bent in de zomer. En als laatst: sla lekker veel waterijsjes in. Waterijsjes zijn, als je last hebt van de hitte, met een zwangere buik zeker geen verkeerde snack en volledig verantwoord 😉

Tip 7: houd je huis koel

Houd overdag de gordijnen in  huis gesloten (voornamelijk in de slaapkamer). Zet ’s avonds pas het raam open (zorg wel voor een hor). Is het echt niet uit te houden in huis? Dan raden we je een airconditioner of ventilator aan!

Hopelijk kom jij met deze tips draaglijker de zomer door! Heb jij nog iets toe te voegen aan bovenstaande tips? Laat dan hieronder een reactie achter en dan voegen wij de tip toe! Vind je het leuk wat wij wekelijks delen op KidsFunZone? Vergeet ons dan niet te liken en volgen op Facebook en Instagram!

Delen:
Categorie:Gezondheid
VORIG BERICHT
Wildebrassen en dwarse kinderen; die heb ik!
VOLGEND BERICHT
Op rondreis met de kids? 3 tips voor een vlekkeloze vakantie naar het buitenland

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER