15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
kinderfeest organiseren

Kinderfeestje organiseren? 3 activiteiten die leuk zijn om te doen

Er is er een jarig… Hieperdepiep hoera! Kinderen kijken er ieder jaar weer naar uit: hun verjaardag. De avond ervoor zijn ze al zenuwachtig en ‘s nachts kunnen ze de slaap maar nauwelijks vatten. Jarig zijn betekent vaak ook het mogen geven van een kinderfeestje. Vriendjes en vriendinnetjes worden uitgenodigd en samen ga je iets leuks doen. Maar welke activiteiten maken de verjaardag van je kind nou tot een feestje en zijn daarnaast ook nog eens betaalbaar?

Verkleden

Voor een geslaagd feestje hoef je niet per se de deur uit. Een van de activiteiten die je kinderfeestje thuis tot een succes maken is – naast het eten van taart – het verkleden van de kinderen. Bedenk van te voren samen met je kind een verkleedthema. Wordt het een piratenfeest, een prinsessenfeest of toch een superheldenfeest? Naast een thema en bijpassende versiering heb je niet meer nodig om de fantasie van de kinderen op gang te brengen. Organiseer eventueel vervolgens een fotoshoot. Zo hebben de kinderen een blijvende herinnering aan hun trotse moment als ridder, prinses of astronaut. Je kunt hiervoor een doek gebruiken, dat je met een bijpassend decor versiert.

Bakken

Het vechten tegen de vijand maakt je als superheld hongerig en dus is het tijd om die kleine maagjes te vullen. Kinderen zijn vaak gek op pizza. In plaats van diepvriespizza’s te kopen, kun je ook zelf pizza maken. Het houdt de kinderen bezig en samen koken en bakken doet het altijd goed, mits het niet te lang duurt natuurlijk. Met kant-en-klaar pizzadeeg kan dat snel en gemakkelijk. Laat de kinderen hun favoriete beleg kiezen en bak samen de lekkerste pizza’s. Voor kinderen die minder dol op pizza zijn, is ook een oplossing te bedenken. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld samen pannenkoeken of een andere lekkernij bakken.

Erop uitgaan

De maagjes zijn gevuld. Tijd om actief bezig te zijn en erop uit te gaan. Om plezier te hebben, hoef je echt niet altijd ver te reizen. Dichtbij huis zijn er tal van mogelijkheden te bedenken die leuk zijn om op een kinderfeestje te doen. Organiseer zelf een spannende speurtocht in het park en laat de kinderen (in hun piratenoutfit) op zoek gaan naar de verborgen schat. Of breng bijvoorbeeld een bezoek aan de plaatselijke kinderboerderij. Kinderen zijn veelal gek op dieren en hier kunnen ze naar hartenlust met de beestjes knuffelen.

Een geslaagd kinderfeestje hoeft dus niet veel geld te kosten. Laat, net als de kinderen in hun verkleedkeren, je fantasie de vrije loop om vervolgens te kunnen zeggen: “Waar is dat feestje? Bij ons is dat feestje!”

Delen:
Categorie:Kinderfeestjes
VORIG BERICHT
De 4 leukste voetbalwedstrijden om met je zoon naar toe te gaan
VOLGEND BERICHT
Deze 5 zaken zorgen voor een comfortabele bevalling

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER