15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
waterpret evenement

6 x waterpret op een evenement

Organiseer jij binnenkort een evenement en is de kans groot dat het weer erg warm wordt? Dan is het extra leuk om de (jonge) bezoekers af te laten koelen met waterpret in de vorm van verschillende items en spelletjes. Zo wordt jouw evenement onvergetelijk voor jong en oud. Benieuwd geworden naar de verschillende opties? Lees dan snel verder.

Lekkende flessen race

Een ideaal spel voor kinderen: de lekkende flessen race. Je maakt twee teams en plaatst bij elk team een grote emmer gevuld met water. Vervolgens plaats je een lege emmer, ongeveer 15 meter verderop. Hierna prik je kleine gaatjes in twee plastic flesjes, waarna de estafetterace kan beginnen. Het is de bedoeling dat het water uit de volle emmer wordt overgebracht naar de lege emmer. Dit gebeurt door telkens de fles te vullen en met de fles boven het hoofd naar de lege emmer te rennen en het water daar in te gooien

Buikschuifbaan

Wil je écht opvallen met jouw zomerse evenement? Huur dan een buikschuifbaan. Dit luchtkussen waarbij het glijden over water centraal staat is geliefd bij kinderen én bij volwassenen. Het trekken van de aandacht van de bezoekers is gegarandeerd. Je kunt er zelfs een wedstrijd aan koppelen: wie het langst kan schuiven op zijn of haar buik krijgt een prijs.

Bevroren t-shirt race

De bevroren t-shirt race is zowel origineel als verfrissend. Maak een paar uur voor het evenement een aantal oude t-shirts nat en leg ze in de vriezer. Wanneer de t-shirts bevroren zijn, kun je ze uitdelen aan de deelnemers van het spel. Wie het eerst zijn of haar t-shirt heeft aangetrokken, wint het spel. Wil je het spel extra moeilijk maken voor bijvoorbeeld volwassenen? Dan kun je de t-shirts ook in een diepvrieszak gevuld met water invriezen.

Ladderspel met waterballonnen

Simpel en geschikt voor jong en oud: het ladderspel met waterballonnen. Pak een ladder en plak op elke trede een briefje met een puntenscore. De deelnemers kunnen nu met waterballonnen een papiertje met een bepaald aantal punten proberen te raken. De deelnemer met de meeste punten na een aantal afgesproken rondes heeft gewonnen.

Spons doorgeven

Bij dit spel worden de deelnemers gegarandeerd verkoeld. De deelnemers moeten op hun rug liggen, met de benen omhoog. Er wordt een spons goed nat gemaakt waarna de eerste deelnemer de spons tussen zijn of haar voeten klemt. Daarna geeft hij of zij de spons door aan de volgende deelnemer, die de spons weer met zijn of haar voeten moet pakken. Tip: gebruik een extra grote spons voor meer waterpret.

Flessenvoetbal

Bij flessenvoetbal gaat iedere deelnemer voor een plastic fles staan die gevuld is met water. Ze kunnen in een cirkel staan of in tweetallen tegenover elkaar. Met een voetbal moeten ze proberen elkaars flesje omver te krijgen en ondertussen moet de eigen fles beschermd worden. Is jouw fles omgevallen? Dan ben je uit de race.

Delen:
VORIG BERICHT
Veiligheidshesjes voor kinderen: 5 tips
VOLGEND BERICHT
De 5 leukste cadeautjes voor Sinterklaas en Kerst

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER