15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
goochelaar op een kinderfeest

Een goochelaar voor een kinderfeestje: waarmee rekening houden?

Organiseer jij een evenement en wil je het liefst een goochelaar inzetten? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten: wat zijn je verwachtingen, wat is de doelgroep en welke goochelaar past bij het evenement? In dit artikel lichten we toe waarom.

1. Wat zijn je verwachtingen?

Voordat je gelijk contact opneemt met een willekeurige goochelaar is het belangrijk om je verwachtingen in kaart te brengen:

  • Gaat het om één centraal optreden of om verschillende acts tijdens het evenement?
  • Moet het optreden interactief zijn? Je kunt met de goochelaar afspreken dat het publiek wel of geen rol zal spelen binnen de act.
  • Indien het een meerdaags evenement is: hoe vaak wil ik de goochelaar inzetten?
  • In welke mate moet de goochelaar ervaren zijn? Afhankelijk van de aard van het evenement is het goed om te weten, en later te onderzoeken, hoe professioneel de goochelaar is.
  • Hoe lang wil je de goochelaar inzetten? Dit is natuurlijk afhankelijk van de doelgroep. Kinderen beleven een goochelshow op een andere manier dan volwassenen.

Nu de verwachtingen in kaart zijn gebracht zal de zoektocht naar een geschikte goochelaar makkelijker worden. Tip: je kunt sommige goochelaars ook inhuren voor een goochelworkshop!

2. Wat is de doelgroep?

Zoals hierboven vermeld, is het belangrijk om de verwachtingen aan te passen aan de doelgroep van het evenement. Ook het matchen van de juiste act bij de doelgroep is essentieel. Gaat het om een evenement dat gericht is op kinderen? Kies dan voor een goochelaar die hier een speciale act voor heeft opgezet.

Kindervoorstellingen zijn over het algemeen meer gericht op ‘het verhaal’ en duren maximaal één uur. Bij acts die gericht zijn op een volwassen publiek, zal de goochelaar na afloop het publiek met vraagtekens achterlaten – en dat is nou precies wat zo leuk is!

Goed om te weten: er bestaan zelfs speciale goochelacts voor mensen met een verstandelijke beperking.

3. Welke goochelaar past bij het evenement?

De verwachtingen en de doelgroep zijn in kaart gebracht. Naast deze factoren is het ook essentieel om na te gaan wat voor goochelaar bij het evenement past. Wat voor sfeer moet de goochelaar toevoegen aan het evenement? Een Middeleeuwse act (inclusief Middeleeuws kostuum!) brengt bijvoorbeeld een geheel andere sfeer met zich mee vergeleken met een Chinese act (met prachtige Chinese muziek op de achtergrond).

Breng je verwachtingen, doelgroep en ideale goochelaar in kaart zodat de goochel act tijdens jouw evenement een groot succes wordt. Veel plezier!

Delen:
Categorie:Kinderfeestjes
VORIG BERICHT
De 6 leukste ideeën voor een persoonlijk kindercadeau
VOLGEND BERICHT
Welke springkussens worden het meest verhuurd en waarom?

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER