15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
familievakantie zuid afrika

De 5 leukste activiteiten voor kinderen in Zuid-Afrika

Heerlijk op vakantie naar Zuid-Afrika, samen met je gezin. Dit wordt een fantastische reis, waar je al lang naar hebt uitgekeken. Jij verheugt je al op de tongstrelende wijnen in de Wijnlanden, het heerlijke eten en natuurlijk de prachtige natuur en safari’s. Maar vinden je kinderen dit ook wel leuk? Want als je kinderen geen leuke vakantie hebben dan heb jij dat zeker ook niet. Gelukkig zijn er genoeg activiteiten in Zuid-Afrika waarbij jouw kinderen zich prima zullen vermaken. Wij hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet.

1. Milkwood Maze bij Kaapstad

Terwijl jij heerlijk op het terras zit met een kop koffie of een drankje, zijn je kinderen op zoek naar de uitgang van het Milkwood Maze doolhof bij Imhoff Farm in Kommetjie. Als ze uitgespeeld zijn in het doolhof kunnen ze de dieren op de boerderij bekijken. Imhoff Farm is gevestigd in een historische Kaap-Hollandse boerderij en is prachtig gelegen aan de route naar Kaappunt. Het heeft een kaasmakerij, restaurantjes, chocolaterie, diverse winkeltjes met lokale biologische producten, handwerk en kunstgalerieën. Als afsluiter kun je met je gezin een heerlijke strandwandeling maken waarbij je kinderen de nog overgebleven energie kwijt kunnen.

2. Fietstocht door de Wijnlanden

Ook al zijn je kinderen niet geïnteresseerd in wijn, toch kan een bezoek aan de Wijnlanden ook voor hen een leuk uitje zijn. Maak bijvoorbeeld een fietstocht door de wijngaarden en combineer dit met een picknick bij een van de vele wijnboerderijen. Je kunt een kant en klare picknick mand kopen en al het lekkers uit de mand op een grasveldje buiten samen oppeuzelen. Bij Vergenoegd Wine Estate kun je de befaamde ‘duck parade’ bekijken. Deze wijnboerderijen heeft 1200 eenden in dienst die als slakkenbestrijders in de wijngaard werkzaam zijn.  

3. Bezoek aan Birds of Eden en Monkeyland

Als de reis je naar de Tuinroute voert, dan is een bezoek aan Birds of Eden en Monkeyland een absolute aanrader. Birds of Eden is ’s werelds grootste volière, met een koepel van 2 hectaren die zich uitstrekt over een dal met inheemse bossen. In de volière leven zo’n 3500 vogels, die vrij rond kunnen vliegen. Je loopt zelfstandig van boven naar beneden door de kloof om de vogels te bekijken. Je kunt dit goed combineren met een bezoek aan het nabij gelegen Monkeyland, een opvang voor primaten. Samen met een ranger loop je door de bossen, op zoek naar de primaten die vrij door de bomen rondzwerven. In de omgeving van de Tuinroute kun je ook diverse sportieve activiteiten ondernemen, zoals tokkelen door de boomtoppen, paardrijden of kajakken.

4. Aquarium Durban/waterpark

Zuid-Afrika heeft een fascinerende fauna, niet alleen op land, maar ook onder water! Bij het uShaka Marine World aquarium in Durban kun je zien welke dieren er leven in de wateren rondom Zuid-Afrika. Er is ook een dolfijnenshow en je kinderen kunnen meehelpen om de vissen te voeren, of een kijkje nemen achter de schermen. Je kinderen zullen je zéér dankbaar zijn als je ook ze meeneemt naar uShaka’s Wet ’n Wild waterpark waar ze zich kunnen uitleven op de diverse waterglijbanen en zwembaden.

5. Meehelpen op een boerderij

Veel kinderen in Nederland en België komen niet dagelijks in aanraking met de natuur. Een verblijf op een heuse, werkende boerderij is dan ook een onvergetelijke ervaring voor ze, wat niet alleen leuk maar ook leerzaam is. Ze hebben er alle vrijheid om lekker hun gang te gaan en kunnen ook meehelpen met de verzorging van de dieren. Even ‘back to basic’, midden in de natuur kunnen jij en je gezin weer helemaal opladen en tot rust komen! Ga zelf eens een paar dagen ‘offline’, en laat de rest van de wereld voor wat het is. Zo laat je alle hectiek van de westerse wereld ver achter je.

Delen:
VORIG BERICHT
Grenzen stellen bij mijn kinderen; zo doe ik dat
VOLGEND BERICHT
Lengte en gewicht van baby’s en kinderen tot 12 jaar! (tabel)

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER