15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
op vakantie met peuter

Een verre familievakantie met een peuter – doen of niet doen?

Ben jij een reislustig type? Staan er al veel verre reizen op je naam? Dan is het stichten van een gezin wel even een dingetje op vakantiegebied. Want hoe organiseer je familievakanties met die reislustige genen van je? Kun je een kind zomaar overal mee naartoe nemen en hoe doe je dat precies met overnachtingen en onherbergzame gebieden waar je graag doorheen wilt wandelen? Tips voor een vlekkeloze vakantie naar het buitenland vind je gelukkig genoeg. Maar de belangrijkste vraag is natuurlijk: een verre familievakantie met een peuter, ga je dat doen of is het niet zo’n goed idee? Wij zeggen doen! Met deze tips maak je er een onvergetelijke vakantie van!

Kijk naar jullie specifieke situatie

Natuurlijk kan je schoonmoeder zeggen dat je absoluut niet ver weg moet gaan en die goede vriendin zal misschien jubelen over die keer dat ze met haar gezin naar de andere kant van de wereld vloog voor een backpackreis, maar de belangrijkste vraag is of op vakantie met een peuter bij jóuw gezin past. Heb jij een weerbarstige peuter die niet langer dan vijf minuten stil kan zitten, dan kun je je afvragen of een vliegreis van een dag zo’n goed idee is. Tegelijkertijd ken jij je kind als geen ander en weet je dat hij of zij met filmpjes op de iPad en wat lekkere snoepjes voor onderweg prima rustig te houden is.

Op vakantie met een peuter: zorg voor een goede voorbereiding

De tijd van zorgeloos wat kleren in een koffer gooien en op reis gaan ligt met een peuter wel een beetje anders. Je hebt natuurlijk veel meer spullen nodig, al moet je niet vergeten dat je in de meeste landen ook voor kleine kinderen de basics gewoon kan kopen. Qua kleding is het waarschijnlijk makkelijk, omdat een romper bij mooi weer doorgaans voldoende is. Misschien zijn wasbare luiers een uitvinding voor op reis en kijk vooraf goed hoe het met de accommodaties op je reis is.

Denk na over vervoer tijdens jullie familievakantie

Op reis zul je waarschijnlijk best het een en ander willen zien. De vraag is hoe je zoiets met een peuter organiseert. Neem je de gok dat je kleintje zelf veel zal lopen en genoegen neemt met de schouders van papa of mama als de beentjes even moe zijn? Of zorg je voor een fijne zitplaats voor je peuter? In dat geval kan een buggy handig zijn, maar zodra je wat meer off-road komt of veel trappen tegenkomt, is dat al lastiger. Een goede draagrugzak is een goed alternatief voor onderweg. Vergeet niet even te oefenen thuis, want het kan zomaar als een flinke work-out voelen.

Ben je goed voorbereid en helemaal klaar voor een familievakantie met peuter? Vergeet dan niet te genieten en maak samen herinneringen voor de rest van jullie leven! Lees ook onze vakantiechecklist voor een zorgeloos begin van de vakantie.

Delen:
VORIG BERICHT
Horrorstory; night terror en een hoofd als een pandabeer
VOLGEND BERICHT
Een peuterbed; vanaf welke leeftijd koop je dit?

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER