15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
night terror kind

Horrorstory; night terror en een hoofd als een pandabeer

Eigenlijk is dit niet echt een horrorstory maar meer een horrortijd die in een leuke periode is veranderd. In dit blog vertel ik je meer over de slapeloze nachten die ik heb doorgemaakt met mijn jongens en hoe dit er nu aan toe gaat. Ik kan alvast verklappen; dit is een behoorlijke verbetering!

Gebroken nachten

Gebroken nachten zijn voor elke moeder behoorlijk pittig. Geloof me; ik weet er alles van! Allebei mijn kinderen zijn het eerste jaar geen perfecte slapers geweest. Het is ook pas sinds februari dit jaar dat ikzelf weer doorslaap. Gebroken nachten zorgen ervoor dat je veel minder goed functioneert, je presteert minder en soms treed je buiten jezelf omdat je zo verschrikkelijk moe bent! Elke moeder herkent dit wel.

Jaylano heb ik gewoon teveel verwend en bij hem heb ik nooit echt een “slaaptraining” toegepast. Dit omdat ik niet de ruggengraat had om streng genoeg te zijn en hem elke keer uit bed haalde wanneer hij huilde. Jaylano wordt in oktober drie en hij zegt nog steeds elke avond als hij naar bed gaat: ‘’Mama liggen bij mij’’. Laatst hebben we wel even een periode gehad dat hij in zijn eigen bed heeft geslapen maar dit was van korte duur. Nu ben ik wel weer van plan om na onze kampeervakantie hem te leren in zijn eigen bedje te slapen zodat ik mijn avonden ook weer terug krijg.

Devano sliep vanaf dag 1 al slecht. Gelukkig kwamen we na een halfjaar achter de oorzaak; zijn longen. Devano sliep vaak het best als hij op mij lag. Achteraf is dit logisch omdat hij om die manier beter kon ademen. Half zittend slapen was voor mij alles behalve comfortabel. Ik had zelf ook  rust nodig maar  als je kind alleen op deze manier goed slaapt, dan doe je dat gewoon. Ook al loop je dan zelf rond met zwarte kringen onder je ogen en een zere rug. Alles voor je kind, toch?

Night terror

Jaylano heeft heel lang last gehad van de bekende “night terrors”. Hij begon dan uit het niets keihard te gillen in zijn slaap en dit kon makkelijk een halfuur duren. Of hij nou echt nachtmerries had wist ik niet. Uiteindelijk heb ik besloten dat hij bij mama mocht slapen. Op dat moment werden de “night terrors” geleidelijk minder. Momenteel heeft hij er nog maar zelden tot geen last van. Gelukkig heeft Devano nooit last gehad van nare dromen of nachtmerries. Wel ben ik s’ nachts een keer wakker geworden omdat hij aan het lachen was. Toen dacht ik: die heeft vast een leuke dag gehad!

Overleven op ongeveer 4 uur slaap

Als ik nu terugkijk snap ik nog steeds niet hoe ik dit in mijn eentje heb overleefd. Ik vraag ik me echt af of ik dat weer zou kunnen. Het was echt de knop omzetten en doorgaan. Mijn huis was in die tijd ook echt een bende omdat ik het niet kon opbrengen om het huishouden fatsoenlijk te doen. Zo moe als in deze periode heb ik mijzelf nog nooit gevoeld en ik kon hier soms wel om janken. Als ik dan mijn kinderen ging ophalen na een dag werken, voelde ik mijn keel opzwellen omdat ik eigenlijk in huilen wilde uitbarsten.

De nachtrust is wedergekeerd

Hahaha nu kan ik weer hard lachen! Want Devano slaapt heerlijk elke nacht het klokje rond zonder ook maar een kik te geven. Hij gaat om 19:30 uur naar bed zonder strijd en om 07:30 uur de volgende dag roept hij: ‘’mamaaaa’’. Heerlijk toch? Mijn oudste slaapt ook prima, zolang hij maar bij mij in bed ligt. We zijn allemaal uitgerust. Soms zijn er zelfs dagen dat ze pas om 09:00 uur  wakker worden. Wat een luxe is dat! Het is ontzettend zwaar als je kinderen slecht slapen maar gelukkig komt er ook een einde aan deze periode. Er is dus echt licht aan het eind van de tunnel!

Bij mama slapen

Mijn oudste slaapt dus nog steeds elke nacht bij mij. Uiteindelijk wil ik natuurlijk wel dat dit verandert. Er staat namelijk een mooie brandweerauto in de kinderkamer die dient als stapelbed. Ik moest en zou dat bed toen voor mijn kinderen kopen zodat ze een leuk bed hadden om in te slapen. Jaylano is namelijk gek op brandweerauto’s. Ondanks dat er lichtjes inzitten en hij het heel leuk vindtom erin te spelen, slaapt hij toch nog het liefst dicht bij mama. Stiekem is het best fijn om zo een warm kinderlijfje in je bed te hebben liggen.. Toch zou het wel weer prettig zijn als mijn kamer ook echt weer van mij wordt.

Hebben jullie tips voor mij om mijn oudste toch in zijn eigen bed te laten slapen? Laat het me dan weten onder dit artikel! Vind je mijn persoonlijke blogs leuk? Vergeet me dan niet te volgen op Facebook en Instagram! Zo ben je altijd als eerst op de hoogte van wat ik dagelijks meemaak in mijn leven als alleenstaande moeder met twee zoons!

Delen:
Categorie:Horrorstory's
VORIG BERICHT
Speciaal voor mannen; gebruiksaanwijzing onafhankelijke vrouw
VOLGEND BERICHT
Een verre familievakantie met een peuter – doen of niet doen?

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER