15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
kinderapps downloaden

De 6 leukste kinderapps van 2018

Mijn kind is nog geen 2 maar kan wel met Siri praten op de Iphone. Hij kan zijn oma bellen via whatsapp en Peppa Big aanzetten op de laptop. Soms schrik ik ervan hoe snel een kind alles oppakt. De ontwikkeling van een kind gaat zo snel. Een kind leert eerder swipen dan een bladzijde om te slaan. Ze praten nog geen hele zinnen maar weten wel hoe een smartphone werkt. Bizar vind je niet? Ik denk dat we het beste mee kunnen gaan met de tijd en het is nu eenmaal de tijd van de schermen, apps en internet. Ik heb een aantal leuke kinderapps opgezocht en leuke apps voor peuters gevonden! In dit blog  zal ik je vertellen welke ons het best zijn bevallen!

Nr 1: De wereld van Nijntje – dreumes & peuterapp

Het is een kinderapp met een interactief verhalen boek. Nijntje schetst in deze app allemaal herkenbare verhalen die ook in het dagelijks leven van je kind voorkomen. Je kunt dan denken aan het tanden poetsen en het uitkiezen van kleding. Door dit Nijntje allemaal te zien doen, leert een kind dat dit allemaal normale dingen zijn. En geef toe: alles wat Nijntje doet is hartstikke leuk om na te doen! Deze kinderapp is het meest geschikt voor peuters . Deze is kinderapp is verkrijgbaar in de appstore voor €4,49.

 

Nr2: Leer mij woorden –  dreumes & peuterapp

Dit is de ideale kinderapp om de allerkleinste woordjes te leren. Je kan met deze app op twee manieren de woordjes leren. ”Je ziet bijvoorbeeld een plaatje van een kip, klik op de kip en je hoort gekakel en Vervolgens zegt een stem dat het een kip is” Je kunt ook zelf het plaatje raden. Dan vraagt de app: “Waar is het varken?”. Het kind moet dan uit  vier plaatjes kiezen en het varken aantikken. Nog een voordeel: deze kinderapp is gratis verkrijgbaar in de app store.

Nr3: NPO Zappelin – alle leeftijden

Alles wat je maar kan bedenken kan je in deze app. Deze app is geschikt voor alle leeftijden. Je kunt je kind spelletjes laten spelen, tekenen, leuke liedjes zingen of verhaaltjes lezen. Ook leuk is dat alles wat je kind maakt op deze app opgeslagen kan worden. Zo gaat er niks verloren van je kind zijn of haar Picasso kunstwerken! Deze app bevat ook geen irritante reclames die tussendoor komen. Je kunt ook oude afleveringen offline terugkijken, wat helemaal ideaal is bijvoorbeeld tijdens een autorit.

Nr4: Dikkie Dik –  app voor: 0 tot 4 jaar

Lekker luisteren, spelen en zingen samen met Dikkie Dik! De app bevat vier voorleesverhalen, vier geanimeerde verhalen, dit zijn een soort mimifilmpjes. Ook bevat de app een videoclip met het liedje van Dikkie Dik en twee leerzame leuke spelletjes. De app is heel makkelijk te bedienen waardoor je peuter direct zelf lekker aan de slag kan.

Nr5: Peppa’s verfdoos – app vanaf 2 jaar

Een app die speciaal is voor Peppa fans! In Peppa’s  verfdoos kunnen de kleintjes tekenen. In de verfdoos komen traditionele tekenspullen en een paar magische verrassingen voor. De kleintjes zullen hier harstikke enthousiast van worden. Je kunt op een wit doek tekenen of een figuur kiezen om in te kleuren. Peppa & George komen af en toe eens op bezoek om te kijken hoe jouw kindje lekker aan het kleuren en verven is. Is jouw kindje klaar met zijn of haar kunstwerkjes? Dan kan je kindje zijn of haar eigen kunstgalerij bezoeken bij Peppa op school. Hoe leuk is dat? Ook kun je de kunstwerken bewaren op je eigen filmrol. Op deze manier gaat er geen één kunstwerkje verloren. Deze app is gratis.

Nr6: Agnitus

Agnitus is een bijzonder handige kinderapp, ook voor de ouders. De eerste keer dat de kinderen deze app gaan gebruiken moeten de ouders inloggen, dit zodat de ouders de voortgang van de kinderen bij kan houden. De kinderen leren op deze app om te tellen, vormen onderscheiden en kleuren onderscheiden. Terwijl de kinderen op de app spelen houdt de app bij waar de kinderen nog moeite mee hebben en waar ze eventueel bij geholpen kunnen worden. Super handig dus! De app is wel alleen in het Engels verkrijgbaar.

Met deze kinderapps kan jouw kindje zich in elk geval wel even vermaken! Let op dat het belangrijk is dat een kindje zijn of haar eigen fantasie ook leert te gebruiken, het is daarom niet aan te bevelen om je kindje heel vaak achter een scherm te laten zitten.

Delen:
Categorie:Ontwikkeling
VORIG BERICHT
Vaccinaties kinderen & baby’s. Welke inentingen krijgt je kind en waarom?
VOLGEND BERICHT
Kind met hoofdluis & neten

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER