15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
vrije dag mama

Mama doet nooit niks: hoe mijn vrije dag eruit ziet

Mama doet werkelijk nooit niks en ik kan het weten! Als moeder ben ik altijd druk. Druk met de kinderen, druk met werk, druk met het huishouden maar vooral druk met denken. Er zijn wel 100 dingen waar ik aan denk, waar ik rekening mee moet houden, wat ik graag voor elkaar wil hebben en ga zo nog maar even de hele week door! In dit blog vertel ik je wat ik zoal doe als ik even geen mama ben en dus “vrij” ben. Een vrije dag die voor mij als “mama” bedoelt is, maar toch altijd om de kinderen en het huishouden draait.

Een vrije dag nemen

Heel soms ben ik wel eens toe aan een dagje voor mezelf. Een dagje waarin ik niet aan kinderen, werk of iets anders hoef te denken maar lekker egoïstisch kan en mag zijn. Dan neem ik me altijd voor wat ik ga doen die dag: namelijk helemaal niets! Niks doen klinkt voor mij als muziek in de oren. Gewoon een dagje op bed in mijn pyjama lekker Netflixen, ongezond eten en lekker relaxen. Een vrije dag neem ik bijvoorbeeld als het schoolvakantie is. In die week gaan de kindjes 1 dag naar de opvang en blijf ik gewoon thuis “hangen”. Op de dagen voor zo’n vrije dag tref ik wel alvast de nodige voorbereidingen zoals: geen achterstallige was dat weggewerkt moet worden, geen schoolopdrachten die ik nog moet afronden en geen huishoudelijk taken die dringend zijn.

Gewoon lekker niks doen

Ik neem het me elke weer voor om op mijn eigen dagje lekker niets te doen. Helaas is dat niet voor mij weggelegd. Op de één of andere manier moet ik altijd bezig zijn. Iets wat ervoor zorgt dat ik mijzelf voldaan kan voelen. Ik voel me bijvoorbeeld altijd heel voldaan als ik klaar ben met poetsen. Op mijn vrije dag vind ik dus ook altijd wel iets wat gepoetst moet worden, opgeruimd moet worden of gewoon iets wat verandert moet worden in mijn huisje. Mijn ochtend ziet er op mijn vrije dag dus als volgt uit:

  1. Opstaan en de kinderen klaarmaken voor de opvang
  2. Als ik thuiskom een bak koffie drinken
  3. En jawel hoor, we gaan gewoon aan de poets!

Gelukkig komt er op mijn vrije dag wel een moment waarop ik denk: ‘’ oké, nu is het wel weer even genoeg geweest met het huishouden’’. Dit gebeurt meestal rond 11:00 uur. Toch lukt het me niet om mezelf wat ‘’rust” te geven. Al roep ik soms: “ik zou een moord doen voor een paar uur extra slaap!” De tijd die ik heb, vind ik waardevol en daarom vind ik slapen erg zonde van mijn tijd. Ik kan genoeg slapen als ik “dood” ben, haha!

Als niks doen dan toch niet lukt

Als niks doen dan toch niet lukt, ga ik liever iets leuks doen. Iets wat ikzelf echt leuk vind. Na het huishouden op mijn vrije dag mag ik mijzelf natuurlijk best belonen met iets waar ikzelf blij van wordt. Bijvoorbeeld shoppen voor mijzelf. Haha geloof je dat zelf? Shoppen voor mijzelf. De laatste keer dat ik een vrije dag had, ging ik voor mijzelf even naar het winkelcentrum. Onderweg naar huis bekeek ik alle tassen die ik bij had. Ik maakte een diepe zucht en schudde lachend mijn hoofd. Twintig T-shirts en tien korte broeken voor mijn jongens gescoord. Ja ik weet het, het is april. De nieuwe collectie hing weer in de winkels en natuurlijk kon ik het weer niet laten om alvast hun zomergarderobe compleet te maken. En wat had ik voor mezelf? Een shirtje met korte mouwen. Om toch ook maar iets voor mezelf gekocht te hebben🤷‍♀

Genieten

Waar ik dan wel weer onwijs van geniet op mijn vrije dag, is de rust die ik om me heen heb. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heerlijk om mijn mannetjes om me heen te hebben maar soms een dagje geen “gemama” om me heen vind ik best bevrijdend. Na een dagje eventjes ‘geen mama’ te zijn, kan ik mijzelf een beetje opladen en even me gedachten verzetten van de dagelijkse gang van zaken. Dit doet een mens erg goed kan ik je vertellen! Zoals ik al eerder vertelde in een blog, is het beste momentje van de dag wanneer ik mijn kinderen van de opvang haal en ze “MAMAA” roepen van blijdschap. Ook op mijn vrije dag is dit het beste momentje van de dag. Zonder mijn jongens ben ik gewoon niet compleet.

Op wat voor manier neem jij wel eens een dagje vrij en hoe vul je deze dan? Laat een reactie achter onder dit artikel! Vind je mijn persoonlijke blogs leuk? Vergeet mij dan niet te volgen op Facebook en Instagram! Zo ben je altijd als eerst op de hoogte van mijn nieuwste blogs!

Delen:
Categorie:Persoonlijk
VORIG BERICHT
5 x baby- en kinderkamer trends van 2019
VOLGEND BERICHT
De 3 leukste Moederdag geschenken om te geven

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER