15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
coronavirus

Hoe verloopt onze zogezegde “quarantaine” vanwege het coronavirus?

Oké, na de persconferentie van 23 maart mag het toch wel duidelijk zijn dat het coronavirus een behoorlijke serieuze en gevaarlijke zaak is! Ik vind het goed dat we nu deze maatregelen hebben en dat er boetes gegeven gaan worden. Een ommetje dat is natuurlijk prima maar met 2000 man je verzamelen op het strand is absoluut niet oké. Ik doe mijn best om mij zo goed mogelijk aan de maatregelen te houden en dit lukt nog aardig goed. In dit blog lees je hoe wij dit aanpakken:

Ik kan niet tegen grote veranderingen!

Ik haat veranderingen, ik haat grote veranderingen. Als ik dit een tijdje van tevoren weet, kan ik me hier prima op aanpassen. Plotselinge veranderingen ben ik niet heel goed in. De eerste week thuis werken met de kids erbij was dus behoorlijk chaotisch. Toch hebben we weer een beetje ons ritme gevonden en lukt dit aardig goed.

Het thuiswerken

Oké, het thuiswerken was eerst een drama! Ik stelde weer eens te veel eisen aan mezelf en wilde zo veel mogelijk uren maken. Dus wij werden wakker, deden ons ritueeltje. Ontbeten even samen en ik klapte mijn laptop open en ging aan de slag. Als ik me moet concentreren vind ik een opgeruimd huis fijn. Net als nu ik dit blog schrijf (mijn kids liggen lekker in dromenland) is mijn huishouden lekker aan kant en kan ik op mijn gemak in alle rust even lekker typen. Een opgeruimd huis met een kind van 2 en 3 is praktisch onmogelijk! Werken in rust met twee kinderen is er absoluut niet bij. Ben je net bezig met een opdracht, kan je midden in je opdracht er weer mee stoppen. Niet echt ideaal.

Nu in de tweede week doe ik het iets anders. Ik klap niet gelijk mijn laptop open maar zorg eerst dat dat mijn jongens een bezigheid hebben die ze dan hopelijk een uurtje volhouden. In die tijd ga ik even aan het werk. Gaat deze bezigheid ze vervelen neem ik weer even de tijd om iets anders met ze te doen. Nu kleuren ze ook vaak bij mij aan tafel terwijl ik op me laptop bezig ben. Kletsen we ondertussen wat, als dat gaat vervelen geef ik ze een tros druiven. Hier plukken ze zelf de druiven vanaf. Ook weer een halfuur waardoor ik ongestoord kan werken. Op die manier hobbelen we de dag een beetje door.

Als het tijd is voor het middagdutje zorg ik er eerst voor dat mijn huis weer een beetje aan kant in zodat ik wat meer rust heb in  mijn hoofd en me dus beter kan concentreren. Als ze wakker worden van hun dutje gaan we buiten even een rondje doen. Op het fietsje, een hele dag twee kinderen binnenhouden is helaas geen optie en ze moeten ook echt hun energie even kwijt. Wel check ik altijd even hoe druk het buiten is. Je kan niet voorzichtig genoeg zijn op dit moment.

Relaxt!

Stressen heeft geen nut. Mijn jongens voelen altijd mijn spanningen heel goed aan dus dat heb ik ook maar weer snel naast me neergelegd. Ik doe wat ik kan en meer kan ik niet doen. Vandaag deden we ons blokje om en tot ons grote geluk was het pleintje bij ons achter helemaal leeg wat betekende dat mijn jongens even lekker ongestoord zichzelf konden uitleven. Op dit pleintje heb je kleine speeltoestellen verdeeld over het plein. Afstand is er dus genoeg! Er was dit keer geen kip en was het wel lekker om even zonder stress buiten te zijn. Ondertussen heeft Jaylano zelfs leren fietsen zonder zijwieltjes en met zijn drie jaar ben ik daar best trots op.

De situatie is zoals hij is

De situatie blijft voorlopig nog even zo en hier zullen we het mee moeten doen. Dit blog is ook een beetje bedoeld om mensen op te fleuren. Zo erg is het namelijk echt niet om lekker met je gezinnetje even thuis door te brengen, ondanks dat er gewerkt moet worden of je misschien zelfs plaatsvervangend juf of meester bent geworden. Dat is pittig, dat weet ik ook maar toch moeten we er het beste van maken. Voor nu ben ik vooral heel blij dat we gezond zijn met zijn drietjes. Ik hoop ook dat het virus ons niet te pakken krijgt en ben zo voorzichtig mogelijk. Hopelijk is de rest van Nederland dat ook! Voor de mensen die wel getroffen zijn vind ik dat onwijs erg en wil ik ook veel sterkte en beterschap wensen!

Nog wat tips

Nu ga ik je nog een paar tips geven om het de komende tijd wat comfortabeler te maken.

Tip 1: probeer vooral niet te veel te stressen, dit is moeilijk. Daar weet ik alles van. Het heeft gewoon geen nut. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we moeten er doorheen.

Tip 2: plan je boodschappen van tevoren in en maak lijstjes. Ik bestel nu wekelijks boodschappen voor de week erop. Boodschappen bestellen geen optie? Maak dan een lijstje waar iedereen dingetjes op kan zetten tot de dag waarop je boodschappen gaat doen. Zo voorkom je dat je onnodig vaak naar de supermarkt blijft gaan.

Tip 3: wees lief voor elkaar en probeer geduldig te zijn! Het is voor niemand leuk dat jij uit je slof schiet om iets kleins wat irriteert. Tel tot 10 en probeer er samen het beste van te maken. De eerste week ben ik wel eens uit mijn slof geschoten omdat ze weer eens ruzie hadden. Dit kost me juist alleen maar meer energie. Nu probeer ik ook beter naar de behoefte van mijn jongens te kijken en dit scheelt een hoop!

Tip 4: thuiswerken zorgt ervoor dat jij je werk mee naar huis neemt. Duh, je werkt thuis. Probeer toch zeker minimaal 1x per dag een rustmomentje in te plannen. Kijk voorbeeld een aflevering van de serie waar je mee bezig was op Netflix.

Tip 5: wees niet te streng voor jezelf. Gaat het wat minder? Probeer het dan de volgende dag gewoon weer zo positief mogelijk op te pakken!

Hoe ervaren jullie deze tijd? Het is een erg spannende periode en we weten allemaal niet hoe lang het gaat duren. Hopelijk komen jullie de tijd ook een beetje door en probeer van de kleine dingetjes te genieten! Gek hé, hoe kostbaar nu opeens dat wandelingetje kan zijn. Wil je graag iets met me delen of jouw verhaal vertellen? Mail me dan op info@kidsfunzone.nl Vind je het leuk wat ik wekelijks met jullie deel? Volg me dan gelijk even op Facebook en Instagram! Ik doe mijn best om mijn blogs zo positief mogelijk te schrijven om toch een beetje een zonnetje te laten schijnen in deze periode. Groetjes!

Delen:
Categorie:Persoonlijk
VORIG BERICHT
Wat moet je weten over het coronavirus? Lees er hier meer over
VOLGEND BERICHT
Tips tegen verveling thuis met de kinderen

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER