15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
doneren van speelgoed

Speelgoed over? Doneer je speelgoed aan een goed doel

Struikel je zelf ook bijna dagelijks over het speelgoed van je koters en word je daar soms helemaal gestoord van? Ik snap het. Elke moeder kampt waarschijnlijk met hetzelfde probleem. We geven een fortuin uit aan speelgoed om het vervolgens te laten wegkwijnen in een hoekje omdat dit toch niet het favoriete speelgoed van je kind is. In plaats van elk jaar speelgoed weg te gooien met z’n allen of het te verkopen, kunnen we er natuurlijk ook voor kiezen om kindjes te verblijden die het wat moeilijker hebben! Het geld hebben we toch al uitgegeven aan het speelgoed dus waarom niet delen met andere kindjes? In dit blog vertel ik je waar en hoe je speelgoed kunt doneren voor gezinnen die het wat moeilijker hebben.

Speelgoedbank

Bijna iedereen in Nederland vindt het heel vanzelfsprekend dat we onze kinderen lekker verwennen op hun verjaardag met leuke cadeautjes, we maken de leukste traktaties om uit te delen en geven een groot kinderfeestje. Er zijn maar liefst 61.000 kinderen in Nederland voor wie dit allemaal niet zo vanzelfsprekend is. Er staat voor hun geen verrassing te wachten, er hangen geen slingers en ballonnen en ook kunnen zij geen kinderfeestje geven. Hier is simpelweg geen geld voor. Ook op andere feestdagen zoals Sinterklaas en Kerst krijgen de kindjes geen verrassing.

De speelgoedbank verzamelt nieuw en tweedehands speelgoed [en zorgt ervoor dat dit terecht komt bij de gezinnen die het niet zo breed hebben. Het speelgoed dat binnenkomt bij de Speelgoedbank wordt gecontroleerd en zo nodig gerepareerd. Het speelgoed dat een goede kwaliteit heeft wordt verzameld in leuke speelgoedpakketjes. Het speelgoed dat niet meer “goed genoeg” is wordt verkocht en van deze opbrengst wordt nieuw speelgoed gekocht voor de kinderen.

Vrouwenopvang

In de vrouwenopvang zitten vaak vrouwen met hun kinderen die gevlucht zijn omdat hun thuissituatie niet meer veilig was. Doordat deze gezinnen moesten vluchten hebben ze ook geen tijd gehad om spulletjes in te pakken. De spulletjes die ze wel bijhebben zijn vaak heel minimaal. Op Google kun je veel verschillende Blijf van mijn Lijf Huizen vinden. Neem contact op met een  Blijf van mijn Lijf Huis bij jou in de buurt om het speelgoed te doneren en zorg voor een beetje extra vrolijkheid op die kleine snoetjes!

Weggeefhoek op Facebook

Op Facebook zijn er verschillende weggeefhoeken waar je spulletjes die je niet meer nodig hebt, kunt geven aan iemand die het wel goed kan gebruiken. Maak zelf verschillende pakketjes van het speelgoed dat je weg wilt geven en verloot deze aan de gezinnen die het goed kunnen gebruiken. Wie weet vind je zelf ook nog eens wat op de weggeefhoek op Facebook!

Let er wel op dat jouw speelgoedpakketjes bij mensen terecht komen die het ook nodig hebben! Kijk bijvoorbeeld even op de profielfoto om te zien of de desbetreffende geïnteresseerde ook daadwerkelijk kindjes heeft.

“Tip: betrek je kindje bij dit proces als je ervoor kiest om speelgoed te doneren. Zo leert je kindje dat niet alles vanzelfsprekend is. Waarschijnlijk vindt je kind het dan nog leuk ook om zijn of haar speelgoed te doneren omdat een ander kindje er blij van wordt.”

Weggeefwinkel

Bijna in elke wijk bij jou in de buurt zit wel een “weggeefwinkel”. Dit is een sociaal plekje van de wijk waar spullen gratis verkrijgbaar zijn. Iedereen is in de weggeefwinkel welkom om spulletjes te halen en te brengen. Hieraan zijn geen voorwaarden verbonden. Het is ook een plek om te socialiseren. Mensen die het moeilijk hebben vinden het makkelijker om sneller contact te leggen met personen in dezelfde situatie. Dus heb je speelgoed over? Bij de weggeefwinkel zijn alle spulletjes en speelgoed welkom en er zal iemand zijn die het goed kan gebruiken! Win- win situatie. Jij bent er vanaf en iemand anders is er blij mee.

Heb je nog vragen over dit artikel of weet je nog plekken waar je speelgoed kunt doneren? Laat dan een reactie achter onder dit artikel! Vind je onze artikelen leuk? Vergeet ons dan niet te volgen op Facebook en Instagram. Zo mis je niks en ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws wat kinderen betreft.

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
Wanneer start je met het eerste babyhapje?
VOLGEND BERICHT
De verjaardag van je dochter vieren? 4 toffe ideeën

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER