15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
populair speelgoed voor kinderen

5 populair speelgoed om te geven met Sinterklaas of Kerst

Of je nu kinderen hebt of niet, er komt een moment dat je (online) naar een speelgoedwinkel moet om speelgoed te kopen voor de verjaardag van een kind. Maar wat kies je dan? Wat vindt een meisje van drie leuk, of een jongen van zeven? Wij geven tips over het populaire kinderspeelgoed van dit moment.

1. Play-doh

Play-doh is speelklei dat geschikt is voor kinderen vanaf drie jaar en staat ook dit jaar overal weer bovenaan de lijst van populaire speelgoed. Play-doh is nooit uit de tijd, elk kind dat de leeftijd van drie bereikt vindt het leuk om met de handen bezig te zijn en met klei de mooiste creaties te maken. Soms heb je als ouders geen zin in om weer met je kind te kleien: alles wordt vies en plakkerig. Toch is het belangrijk voor de zintuigelijke ontwikkeling van een kind om ruimte te krijgen en te experimenteren. Play-doh is gelukkig prima klei om met je kind mee te spelen, het hoeft geen zootje te worden!

2. Fidget-spinner

Je ziet ze op dit moment overal: de fidget-spinner. Ben je boven de 18, heb je hier waarschijnlijk nog nooit van gehoord en heb je geen idee wat het precies is of hoe het werkt.  Een fidget-spinner is een draaischijf die je minutenlang door je vingers kunt laten draaien. Ook kun je er leuke trucjes en wedstrijdjes meedoen samen met je vrienden. Het is al in 1993 bedacht, maar is sinds begin dit jaar pas echt populair. Het is zelfs mogelijk om de fidget-spinner te bedrukken, waardoor het te gebruiken is als promotiemateriaal. Heel origineel en bij de tijd!

3. Thema-speelgoed als Frozen, Cars en The Minions

Dan heb je ook nog speelgoed dat is gebaseerd op een thema; vaak zijn dit populaire films van het moment. Potloden, outfits, kleurplaten, stickers; je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te vinden. Populaire thema’s die de laatste jaren overal ziet zijn Frozen, Cars en The Minions. Wat je een meisje vanaf drie jaar ook geeft, zolang het van Frozen is schiet je bijna altijd raak. Jurkjes, kleurplaten, glittersieraden, zolang Anna, Elsa of Olaf erop te zien zijn, is de cadeau-ontvanger tevreden.

4. Lego

Lego is speelgoed voor alle leeftijden. Jong en oud speelt schaamteloos met lego en weet er vaak de mooiste creaties  van te maken. Lego is eindeloos creatief. Het bestaat al tientallen jaren, en steeds weer slagen ze erin het naar de moderne tijd te brengen door virtual reality en films uit te brengen. Net als de films leuk zijn voor kinderen en volwassenen, geldt dat ook voor de lego zelf.

5. Bordspellen

Bordspellen als Risk en Stratego zijn op dit moment populair, maar zijn eigenlijk nooit uit de tijd. Met familie of vrienden de hele avond aan tafel zitten om het spel te spelen.  Leuke afwisseling van Netflix of spellen op de X-box. Met bordspellen ga je weer even terug in de tijd. Speel je het met je kinderen? Leuk feit: dit zijn ook nog eens bordspellen die je kind slimmer maken!

Als je op zoek bent naar een cadeautje voor een kind, is het altijd handig om even te kijken op internet wat voor die leeftijd populair speelgoed is en wat geschikt is om mee te spelen. Er is zoveel keuze in een winkel, dat dit je een hoop tijd kan schelen.

Delen:
Categorie:Kinderfeestjes
VORIG BERICHT
Zelf speeltoestellen maken voor kinderen; 5x inspiratie
VOLGEND BERICHT
4 handige hulpmiddelen voor als je hoogzwanger bent

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER