15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
moederschap

Hoe ik was voordat ik moeder werd en hoe ik nu ben

Soms moet ik wel lachen om mezelf. Voornamelijk om het feit hoe ik vroeger was en hoe het mama worden mij heeft veranderd. Het is ook nogal een behoorlijke verantwoordelijkheid om je kinderen in leven te houden. Ook grappig hoe je prioriteiten en je bedenkingen over het leven totaal veranderen.

Ik was egoïstisch

Voordat ik moeder werd, was ik aardig egoïstisch. Ik moest mijn eigen zak chips hebben en die at ik dan helemaal alleen op. Mijn chips delen? HAHA no-way! Overigens zijn de enige mensen waar ik mee kan delen mijn twee zoontjes. Voor de buitenwereld kan ik nog steeds een egoïst zijn. Al heb ik er nu minder moeite mee om mijn snoep te delen als ik bijvoorbeeld aan het werk ben. Behalve die snoep-wormen van de Kruidvat. Die deel ik nog steeds niet.. Sorry guys.

Als je nog geen kinderen hebt, doe je voornamelijk alles in het belang van jezelf. Je gaat lekker veel werken ook al vindt je vriend of vriendin dat niet zo leuk. Ja hallo; geld is geld! Nu denk ik hmm.. zal ik straks na mijn opleiding 24, 28 of 32 uur gaan werken als moeder. Leuk een dik salaris elke maand maar ik ben ook nog moeder! 

Voor ik moeder was, vond ik mijn werk het allerbelangrijkste wat er was. Koorts? Ach, dat gaat wel over. Hoofdpijn? Paracetamolletje erin en gaan met die banaan! Nu doe ik dat overigens nog steeds als ik ziek ben. Behalve wanneer mijn kinderen ziek zijn. Als mijn kinderen ziek zijn, voel ik me ook niet schuldig om te zeggen; ik kan niet komen, mijn kind is ziek. Tuurlijk vind ik het harstikke vervelend voor mijn collega’s en probeer ik dan zoveel mogelijk werk thuis te doen.

Mijn kinderen staan op nummer 1

Weet je wat zo gek is? Voordat ik kinderen had, dacht ik ook van mensen te houden. De liefde die ik voor andere mensen heb gevoeld, is niks in vergelijking met de liefde die ik voor mijn kinderen voel. Voor mijn twee jongens doe ik alles. Alles om ervoor te zorgen dat ze het leven krijgen dat ze verdienen. Het gekke is ook dat het veel makkelijker is om slechte mensen uit mijn leven te verwijderen omdat dit in het belang van mijn kinderen is. Daar waar ik  vroeger moeite mee had en mensen maar bleef vergeven, gooi ik nu gewoon de deur dicht. Opgeruimd staat netjes. Dus voor de mensen die niet meer in mijn leven zijn; dit was een bewuste keuze.

Zachtgekookt eitje

Het moederschap heeft mijhard gemaakt maar heeft ook mijn zachte kant naar boven laten komen. Voor mijn kinderen ben ik soms best streng maar ook heel liefdevol. Het is ook gek hoe twee van die kleine mensjes je hele doen en laten kunnen veranderen. Alles draait om deze twee wezentjes, ook al halen ze soms het bloed onder je nagels vandaan. Zoveel liefde dat ik aan mijn kinderen kan geven, zal ik nooit een ander persoon kunnen geven. Het is raar hoe de buitenwereld eigenlijk veel minder belangrijk voor je wordt. Tenminste dat heb ik dan.. Alles draait om mijn gezinnetje, de rest is bijzaak.

Mijn keuzes

Vroeger was ik een erg impulsieve meid. Ik deed waar ik zin in had zonder dat ik echt nadacht over de gevolgen. Je ziet vanzelf wel wat er misgaat toch? Nu is dat een heel ander verhaal. Als moeder moet ik altijd 10 stappen vooruitdenken omdat ik niet alleen verantwoordelijk ben voor mijzelf maar ook voor mijn kinderen. Ik vind het bijvoorbeeld niet meer belangrijk hoe andere mensen tegen mijn keuzes aankijken. De keuzes die ik maak zijn in het belang van mijn twee jongens. Dit zijn keuzes die ik maak op basis van feiten en hoe ik me bij deze keuzes voel. Het belangrijkste vind ik om mijn kinderen niet in vervelende situaties mee te slepen door keuzes die ik in mijn leven verkeerd maakt. Bij elke beslissing die ik maak, denk ik wel tien keer na om er zeker van te zijn dat het de juiste is.

De belangen van mijn kinderen

Als je kinderen klein zijn, dan schuif je jezelf totaal opzij. Je neemt genoegen met minder slaap, je neemt genoegen met minder privacy en je neemt genoegen met bijvoorbeeld oude kleding voor jezelf. Jaylano heeft bijvoorbeeld een paar nachten onrustig geslapen. Dit is voor zowel hem als mij ontzettend vervelend. Ik troostte hem zolang hij dat nodig had en leverde daar ook mijn slaap voor in. Waar ik vroeger 10 uur per dag sliep, slaap ik er nu nog maximaal 8 uur en dat is helemaal prima.

Best grappig om na te denken over hoe ik vroeger was en hoe ik nu ben. Ik evalueer mezelf best vaak en heb behoorlijk goed inzicht in mijn eigen gedrag. Waar ik vroeger heel makkelijk anderen de schuld gaf, kan ik nu heel eenvoudig zeggen: dit moet ik anders doen. Hoe heeft het moederschap jou veranderd? Laat het me weten onder dit artikel! Vind je leuk om op de hoogte te zijn van wat ik dagelijks meemaak als alleenstaande jongensmoeder? Vergeet me dan niet te volgen op Facebook en Instagram!

Delen:
Categorie:Persoonlijk
VORIG BERICHT
Dikke vinger voor iedereen met vooroordelen!
VOLGEND BERICHT
Een ouderschapsplan opstellen; zo doe je dat

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER