15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
vooroordelen

Dikke vinger voor iedereen met vooroordelen!

Juist ja; dikke vinger! Ik weet dat er nogal wat vooroordelen zijn geweest toen ik alleenstaande moeder werd. Dat snap ik ook, ik was namelijk best een wrak in het begin toen ik er alleen voor kwam te staan. Toch ben ik nooit bij de pakken neer gaan zitten en ben ik gelijk begonnen met het ordenen van mijn shit. Guess what? Iedereen die dacht dat het me niet zou lukken; Kus mijn dikke reet!

De vooroordelen

Er waren behoorlijk wat vooroordelen over wat ik wel of niet zou kunnen. Toen ik nog in een relatie zat, lukte inderdaad veel dingen me niet. Dit kwam omdat we in een behoorlijke negatieve spiraal zaten. Ik wou een blog starten maar zette dit niet door. Wilde weer een opleiding volgen maar begon er nooit aan. Wilde de perfecte moeder en vriendin zijn maar ook dit lukte mij niet. Achteraf gezien kwam dit met name omdat ik gevoelsmatig tegen werd gehouden door negatieve invloeden vanuit mijn omgeving. Daarbij was ik net na mijn  bevalling ook niet echt gelukkig met mijzelf maar dit werd als “aanstellen” gezien. Zal ik eens iets leuks verklappen? Suus is back!

Er werd gezegd; “Dit ga jij nooit redden in je eentje”, “Hoe ga jij dit financieel rond krijgen?”. In het begin heb ik nogal geprobeerd te bewijzen dit ik dit wel kon al twijfelde ikzelf ook mega erg  aan mezelf. Toch heb ik dit nooit aan iemand laten zien. Ik ben Suzan en ik kan dit! Nu in augustus 2019 kan ik inderdaad zeggen dat het me gewoon is gelukt. Tuurlijk is mijn leven niet perfect maar wat maakt dat uit? We hebben een huis, elke dag een verse maaltijd, we zijn op vakantie geweest en we proberen zoveel mogelijk te genieten.

Nu denk ik; aan wie moet ik mezelf eigenlijk bewijzen? Nu weet ik dat ik prima voor mezelf en mijn kids kan zorgen, zonder dat ik iemand nodig heb. Zolang ik dat zelf weet, is het toch prima. Mezelf bewijzen? Daar ga ik niet eens meer aan beginnen. We hebben het goed en dat is het belangrijkst!. Wat een ander daar van vindt, zal me een worst wezen!

Aan iedereen die me veroordeelt

Ik heb dikke schijt aan jullie allemaal! Zo, dat is eruit. Ik ben niet perfect en dat hoef ik ook zeker niet te zijn! Voor degene die zeiden dat ik dik was, kom maar even naast me staan gaan we zien wie er dik is 😉. Voor degene die zeiden; dat kan je niet betalen. Nogmaals: dikke vinger! We zijn lekker op vakantie geweest, hebben heel veel ijsjes gegeten en we gaan lekker veel dagjes weg. Nu denken sommigen’’ ‘’Goh, zij maakt al haar geld op!’’. Nee hoor, maak je geen zorgen. Als de jongens 18 zijn, staat er een mooi spaarcentje voor ze klaar😉. Of ze nu willen gaan studeren, een bedrijf willen starten of hun rijbewijs willen halen. Dan zal ik er zijn om ze mentaal en financieel te steunen. Deze moeder gaat namelijk wel zorgen voor een goede basis voor haar kids! Een basis die begint met liefde en respect naar elkaar toe maar ook verantwoordelijkheid en leren hoe het leven in elkaar zit.

Mijn advies + tips

Lieve alleenstaande mama’s en papa’s! Laat je niet gek maken. Zeker niet op het moment dat je er alleen voor komt te staan. Is je man of vrouw ervandoor met iemand die 10 jaar jonger is? Lekker laten gaan! Jij bent goed zoals je bent! Tegenslagen kunnen soms hard aankomen maar onthoudt dat deze tegenslagen je alleen maar sterker maken! Tegenslagen? Daar weet ik alles van; daardoor ben ik heel anders in het leven gaan staan.

Tip 1: Verban al het negatieve uit je leven!

Verban alles en iedereen waar je een onprettig gevoel bij krijgt. Maakt niet uit om wat of wie dit gaat. Of het nu de ouders van je ex gaat of een oude vriend of vriendin. Ongemakkelijk gevoel? Gewoon weg ermee! Heb ik ook gedaan en het voelt geweldig! Mensen die voor negatieve gevoelens zorgen, zorgen voor een negatieve spiraal waar je moeilijk uitkomt. Doorbreek die spiraal! Leer nieuwe mensen kennen en vul jouw leven in met de mensen waar jij blij van wordt. Deze tip heb ik op nummer één gezet omdat dit ook de beste tip is die ik je kan geven.

Tip 2: Maak overal iets positiefs van

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, dat weet ik. Maar probeer het alsjeblieft toch😉 Probeer jezelf niet teveel eisen op te leggen, dit maakt je ongelukkig vooral wanneer iets niet lukt. Wees trots op de dingen die wel lukken! Doordat ik de druk een stuk lager heb gelegd bij mezelf, ben ik ook een stuk relaxter. Raad eens; zonder die hoge druk lukt me veel meer! Wees niet te streng voor jezelf en realiseer dat het in geen enkel gezin elke dag perfect gaat.

Tip 3: Laat je niet gek maken

Dit heb ik dus in het begin wel laten gebeuren. Ik geloofde alles wat anderen tegen me zeiden en raakte hier super gestrest van! Mensen vinden het nou eenmaal leuk om te praten en bij ieder verhaal wordt vaak nog een stukje extra verzonnen. Is er iemand die van alles naar jou door klept? Onthoudt dan dat ze dit ook bij jou doen. En dan kom ik weer bij tip 1 uit: DELETE! Opgeruimd staat netjes 😉

Tip 4: Voel je goed over jezelf

Ben je te dik? Ga sporten en gezond eten. De tijd van aanstellen is voorbij! Ga aan de slag met je dikke kont! Ik was ook nogal aan de forse kant toen ik uit mijn relatie kwam. Er werd ook vaak gezegd; jij bent te dik. Toen had ik niet de fut om er iets aan te doen omdat ik zo vaak naar beneden werd gehaald. Inmiddels  heb ik maatje 34 aan me reet en voel ik me weer prettig over mijn uiterlijk. Voor een ander moet je dit ook niet doen, dan gaat het sowieso niet lukken. Voor mezelf had ik dit wel over en nu zit ik hartstikke goed in me vel en loop ik er weer net zo zelfverzekerd bij als toen ik de leeftijd van 20 had! (bij wijze van spreken😉) Koop kleren die je goed staan en waar je je goed in voelt. Doe ook maar wat make up op. Dus niet zeiken, werk aan jezelf en wees trots op wie je bent! Je zult merken dat als je investeert in jezelf, je omgeving dit ook zal opmerken waardoor je weer positieve reacties krijgt.

Tip 5: Stop met anderen de schuld te geven

Geef een ander niet de schuld van hoe de dingen in jouw leven zijn gelopen. Tuurlijk is niet alles jouw schuld of zijn er dingen door anderen aangericht. Zelf heb ik heel lang in een negatieve spiraal gezeten en dan blijft de ellende maar komen. Kijk eens kritisch naar jezelf en vraag je af; waarom gebeuren deze dingen mij? Als je eenmaal beseft dat jijzelf kunt bepalen wat je wel en niet toelaat, kun je ook een stabiele basis creëren voor jezelf en je kinderen. Tadaa, en dan kom ik weer uit bij tip 1: verban al het negatieve uit je leven!

Tip 6: Wees een voorbeeld

Wees een voorbeeld voor je kinderen maar ook voor de rest van de wereld. Behandel mensen zoals je zelf behandelt wilt worden. Mensen die jou slecht behandelen, zijn jouw aandacht niet waard. Geef deze aandacht ook niet. Mensen vinden het leuk om anderen op stang te jagen en vooral als dit lukt. Geef ze deze kans niet en sta hierboven. Zoek mensen waar je wel op niveau mee kunt communiceren. Hoe minder aandacht je schenkt aan slechte invloeden , hoe minder plezier zij er aan hebben. Houd je hoofd recht en houd vooral de eer aan jezelf.

Conclusie

De reden dat ik dit blog schrijf is omdat het er gewoon even uit moest! Gewoon om even te laten weten dat een mens in tijden van nood oersterk kan zijn! Je bereikt je dromen door er wat aan te doen! Niet bij de pakken neerzitten maar gewoon doorgaan. Met zelfmedelijden schieten we  niets mee op dus schuif dat ook maar aan de kant. Dus lieve mensen met vooroordelen over mij; zijn jullie eigenlijk wel gelukkig? Ik hoop van wel, ik namelijk wel! Dikke kus vanuit Dordrecht!

Heb jullie nog vragen aan de hand van dit artikel? Die mag je natuurlijk altijd stellen! Doe dit door te reageren onder dit artikel, te mailen naar info@kidsfunzone.nl of me een berichtje te sturen op Facebook of Instagram! Volg me gelijk even; dan ben je altijd op de hoogte van mijn leven als alleenstaande moeder met m’n twee jongens! Ciao!

Delen:
Categorie:Persoonlijk
VORIG BERICHT
Hoe leer je jouw kind fietsen; 6 handige tips!
VOLGEND BERICHT
Hoe ik was voordat ik moeder werd en hoe ik nu ben

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER