15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
grappige uitspraken moeder

Gedachten die elke moeder heeft, maar niet uitspreekt

Haha, waarschijnlijk gaat niet iedereen dit blog even leuk vinden. In dit blog ga ik namelijk een aantal van mijn gedachten op papier schrijven waar een deel van de moeders zich in zal herkennen en een deel me zal verafschuwen. Terwijl ik me juist niet kan voorstellen dat er moeders zijn die elk moment van het moederschap prachtig vinden. Ja, sommige momenten zijn uitermate prachtig maar sommige momenten zijn een ware hel! Alleen is het een taboe om dit hardop uit te spreken…

Neem kinderen zeiden ze, het wordt leuk

LEUK? LEUK? Die godvergeten zielenvreters laten niks maar dan ook niks van je ziel over! Ze vreten het op tot je in staat bent om uit jezelf te treden! Deze momenten komen vooral voor op het moment dat je niet even luidkeels kunt roepen: EN NOU OPHOUDEN STEL MONSTERS! Nee, deze momenten gebeuren in het openbaar.  Uiteraard gebeurt dit op plekken waar alle moeders elkaar veroordelen want jij zou dat nóóit tegen je kinderen zeggen! Je veracht dan ook de moeder die wel schreeuwt tegen haar kind.  Shit happens, we zijn allemaal mensen. En wat denk je dat slaaptekort met een mens doet? Het woord: momster, moet opgenomen worden in het woordenboek. Dit betekent letterlijk: moeder die in een monster verandert nadat ze 12 maanden niet geslapen heeft.

Oké, dit stukje was wel heel overdreven maar ik vond zielenvreters gewoon zo grappig klinken 🙈

Heerlijk toch dat getrappel in je buik?

Genieten van je zwangerschap? Hoe dan? ‘’Geniet er maar lekker van’’ zeggen ze als je loopt te waggelen als een eend. Heerlijk? Ja, echt onwijs heerlijk. Zo heerlijk dat ik hele dagen chagrijnig was doordat mijn hormonen alle kanten opgingen behalve de goede. Je bakstenen als tieten krijgt die altijd zeer doen. Soms gaat jouw baby dan even lekker tussen je ribben porren. Je bent ALTIJD moe! Ja echt, ‘’zwanger zijn’’ ik zou het NOOIT meer doen. Tuurlijk is dit het allemaal waard als je uiteindelijk je kindje op je hebt liggen voor de eerste keer. Maar toch; een zwangerschap is k*t. Nu ik twee koters heb rondlopen weet ik zeker dat dit me niet een derde keer gaat gebeuren. Na de eerste vergeet je de ellende van de zwangerschap en de bevalling nog wel. Na mijn tweede staat het in mijn geheugen gegrift.

  • Anticonceptie: check! ✅
  • Steriliseren: elke maand bij de huisarts vragen: helaas nog te jong ❌
  • Condooms in overvloed overal want je weet maar nooit: check! ✅
  • Een seksloos leven leiden: check! 😴(dit zou sowieso te vermoeiend zijn)

Heerlijk toch die warme lijfjes tegen je aan

Meen je deze nu? Oké, soms vind ik het echt wel fijn dat ze me ’s nachts opzoeken om even te knuffelen.. Diep respect voor de moeders die het kunnen verdragen om 24/7 met hun eigen kind rond haar lijf te lopen. Kijk in tijden van nood dan moet je wel. Dan zet je al jouw eigen behoeftes opzij om in die van je kind te voorzien. Mocht ik ooit nog een baby krijgen wat uiteraard NIET meer in de planning staat. No way dat die bij mij in bed komt te liggen! Respect voor de moeders die altijd thuis zijn voor hun kids. Mij niet meer gezien in elk geval.

Persoonlijk heb ik het ook heel lang kunnen verdragen dat de kids bij mij sliepen. Nu ben ik me toch een partijtje blij dat ik weer mijn eigen kamer tot mijn beschikking heb en dat ze nog maar een enkele nacht in de week bij me komen liggen. Ik ben leuker als ik genoeg slaap en ik slaap beter zonder kids.

Vieze kinderziektes

Ja maar echt.. Al die gekke en rare ziektes met die gekke plekjes. Hou alsjeblieft op! Mijn kinderen hadden de waterpokken. Dat was alles behalve smakelijk en ik vond het ronduit smerig. Aan m’n kind zitten terwijl de waterpokken heeft? Liever niet! Haha.. Tuurlijk heb ik mijn jongens gewoon verzorgd, in bad gedaan en met ze geknuffeld, maar niet omdat ik het wou maar omdat mijn jongens nu eenmaal behoefte hebben aan verzorging en liefde. Dus zet je weer je eigen behoeften opzij voor de behoeften van je kind.

Positief opvoeden

Haha positief opvoeden? Die steek je maar ergens waar de zon niet schijnt. Tuurlijk probeer ik mijn kinderen op een positieve manier te benaderen. Soms hebben die van mij nou eenmaal even een duidelijke “nee” nodig om echt door te dringen. Straf geven mag tegenwoordig ook al niet meer. Nou, als die van mij strontvervelend zijn, ga ik echt niet op gelijkwaardig niveau een gesprek met ze voeren. Dan gaan ze maar lekker in de hoek staan totdat ze door hebben dat het echt niet mag. Willen ze niet slapen? Dat is prima, dan heb je jouw speen en knuffel ook niet nodig dus die neem ik dan gewoon mee. Tien minuten later willen ze niets  liever dan slapen met hun speen en knuffel. Prima toch?

Geniet er maar van nu ze nog zo klein zijn

Hahahahaha.. Genieten? Echt, meen je deze nu? Tuurlijk heeft de babytijd zijn charmes. Toch ben ik rete-blij dat ik deze tijd ein-de-lijk achter de rug heb. Nu begint het leuke gedeelte! Nu het me is gelukt om twee baby’s in leven te laten, heb ik me voorgenomen om gewoon heel lang geen baby meer vast te houden. Ik wil nooit meer besmet raken met het babyvirus om uiteindelijk nog een baby te willen of krijgen.

Een mama wordt betaalt in liefde en knuffels

En in kots, snot en poep. Die heerlijke diarree niet te vergeten die soms terug te vinden is van de tenen tot hun nek. Dit gebeurt altijd voor we net wegmoeten. MAMAAAA POEEEEP!! Yess! Weer te laat.. De baas vraagt: “Waarom ben je te laat?” Moeder zegt: “Gevalletje stront tot hun nek”. Laat maar, de baas wilt er niks meer over horen.

De kids zijn ziek

Heel leuk als de kids ziek zijn maar als moeder moet je het dan maar weer even regelen. Sommige bedrijven hebben lak aan zieke kinderen en dan kan je fijn je vakantiedagen opnemen. Leuk hé vakantiedagen? “Mama waar gaan we op vakantie deze zomer?” Mama zegt: “Ja schat, we kunnen niet. Mama heeft zoveel vrij moeten nemen omdat jullie ziek waren dat ik geen vrij meer mag.” Lang leve het bedrijfsleven dat discrimineert tegen moeders. Wel moet ik zeggen dat dit gelukkig niet is bij het bedrijf waar ik zelf werk. Kids ziek geen enkel probleem en doordat ik parttime werk is het eenvoudig om mijn uren op een ander moment of in de avond thuis in te halen als de kids slapen.

Aan alle “perfecte” moeders

Blijven jullie maar lekker perfect maar laat de moeders met rust die het niet lukt om alles perfect te doen en dit durven toe te geven. We zijn niet perfect maar we doen tenminste ons best. We maken fouten en we corrigeren onszelf. We lachen met onze kinderen en soms moeten we om ze huilen. Het moederschap is niet altijd even makkelijk en dat geeft ook helemaal niks. We zullen voor onze kinderen op dit moment altijd het zonnetje in huis zijn. Mama kan alles en doet alles! Dan heb ik het natuurlijk niet over de pubertijd en tienerjaren. Dan zullen ze ons iets minder dankbaar zijn 😉. Tot die tijd genieten we van onze kids en andere momenten willen we ze het liefst achter het behang plakken of in de muur metselen. Maar hé, ik weet zeker dat minimaal 50% van de moeders zich hierin herkent en het ook durft toe te geven.

Soms irriteer ik me bijvoorbeeld mateloos op Facebook. Dan vraagt een onzekere moeder iets en wordt ze vervolgens helemaal afgebrand. Ze vraagt iets omdat ze al onzeker is.. Vervolgens wordt ze uitgemaakt als één of ander monster. Als je niets  aardigs kunt zeggen hou dan lekker je mond 🤷‍♀. Tuurlijk, ik snap het wel. Sommige opmerkingen of vragen zijn ook een beetje dom en dat vind jij en ik soms ook. Maar dat betekent niet dat we respectloos met onze medemens om moeten gaan. Ik weet in elk geval dat het soms rete zwaar is om moeder te zijn en dat mag een ander best weten. Het moederschap is zeer zeker niet altijd leuk en dat mag soms best gezegd worden. Ook al slaat die vraag helemaal nergens op of jij jouw baby’tje drie uur mag laten huilen.. Blijf gewoon respectvol!

Conclusie

Een moeder zal altijd haar eigen behoeftes opzij zetten om in de behoeften van haar kind te kunnen voorzien. Dit doe ik en jij waarschijnlijk ook. Dit betekent niet dat we overal even happy van worden en dat is toch ook nergens voor nodig. Met ups en downs brengen we onze kinderen groot met alle liefde die we kunnen geven. We willen tenslotte allemaal hetzelfde; dat onze kinderen een gelukkig leven leiden.

Dus: hoera aan alle moeders die kunnen toegeven, dat ze hun kinderen soms in de muur willen metselen! Lucht op vind je niet? 😉 Verder wil ik even mededelen dat ik zielsveel van mijn kinderen houd en ik absoluut niet zonder ze kan. Voor het geval iedereen denkt dat ik een hekel aan mijn kinderen heb. 🤣

P.S. sommige dingen in het artikelen heb ik zwaar overdreven gewoon om een statement te maken. Dus neem a.u.b. niet alles te letterlijk . Slechte comments? Dan druk ik gewoon op delete!

Hebben jullie bepaalde momenten die jullie heel zwaar vinden aan het moederschap en wil je deze graag met me delen? Dat kan via info@kidsfunzone.nl. Vind je mijn persoonlijke blogs interessant? Vergeet me dan niet te volgen op Facebook en Instagram. Zo ben je altijd op de hoogte van mijn ervaringen als alleenstaande moeder van twee jongens.


Delen:
Categorie:Persoonlijk
VORIG BERICHT
Help! Mijn kind heeft waterpokken
VOLGEND BERICHT
Zomerpret met mijn jongens; zo doen wij dat!

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER