15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
handige hulpmiddelen

4 handige hulpmiddelen voor als je hoogzwanger bent

Een zwangerschap verandert veel voor de toekomstige moeder, zo ook het huishouden, de omgeving en vooral het lichaam. Zo kan je last krijgen van bepaalde gebreken die je voorheen nooit hebt gehad, denk aan rugklachten, veel pijn in de voeten en dergelijke. In het artikel geven wij je informatie over vier handige hulpmiddelen voor hoogzwangere vrouwen, lees dus snel verder!

1. Bedbeugel

Hoogzwangere vrouwen kunnen moeite ondervinden bij het opstaan uit bed. Hiervoor is een bedbeugel de ideale oplossing! Deze bedbeugel word ook wel een papegaai genoemd. Dit hulpmiddel zorgt ervoor dat je weer uit bed kan komen. Het kan namelijk erg veel inspanning van je spieren vragen om overeind te komen in met, met een buik die steeds groter word. Met een bedbeugel hoef jij je alleen vast te houden en lichtjes op te trekken aan de beugel om zelfstandig uit bed te kunnen komen. Vooral bij een medische ingreep als een keizersnede moet er uitgekeken worden voor bepaalde bewegingen. Uiteraard kan er tijdens het bevallen juist gekozen worden voor medische hulpmiddelen te gebruiken.

2. Rugsteun

Om diverse plekken in je woning zwangerschapsvriendelijk te maken, in plaats van het kindvriendelijk maken van de woning is de rugsteun een goed hulpmiddel. Met behulp van een rugsteun kan je een juiste houding aannemen en goed rechtop zitten. De rugsteun is in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Zo is er een rugsteun die aan het lichaam vast gemaakt word voor een goede houding (zowel staand als zittend)  en het ondersteunen van de rug. Daarnaast is er ook een losse rugsteun beschikbaar die bijvoorbeeld in bed geplaatst kan worden of op de bank. Zo kan je rechtop zitten in bed of op de bank.

3. Bedverhoger

Een tweede en ander hulpmiddel om goed uit bed te kunnen komen is een bedverhoger. De meeste bedverhogers, kunnen het bed verhogen tot 28cm extra. Door verschillende bedklossen verhoog je het bed, tot de gewenste hoogte. Dit maakt het een stuk makkelijker om op te staan, ook na de bevalling kan dit nog een erg fijn hulpmiddel zijn!

4. Douchestoel

Tot slot is een douchestoel fijn tijdens de zwangerschap maar vooral ook tijdens het krijgen van weeën. Als je hoogzwanger bent ondervind je vaak last van rugklachten, opgezwollen enkels en is lang staan er vaak niet meer bij… Door middel van een douchestoel kan je nog zelfstandig douchen op je gemakje en helpt de douchestoel naast de pijn ook tegen mogelijke ongevallen door misselijkheid bijvoorbeeld.

Delen:
Categorie:Gezondheid
VORIG BERICHT
5 populair speelgoed om te geven met Sinterklaas of Kerst
VOLGEND BERICHT
Een actief uitje met de kids, 5 voorbeelden

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER