15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
actief uitje voor kinderen

Een actief uitje met de kids, 5 voorbeelden

De winter is begonnen, waardoor de gezelschapsspellen weer op tafel komen en er binnen gespeeld wordt. Toch is het heerlijk om met de kinderen buiten te zijn, ook in dit weer. Kinderen vinden sneeuw geweldig en hebben minder last van de kou dan volwassenen, omdat ze veel meer in beweging zijn. Wij geven je ideeën voor actieve uitjes met de kids, voor in de zomer en winter.

1. Naar het bos

Voor kinderen is buitenspelen belangrijk voor de gezondheid. Het kan soms zo simpel klinken, maar hoeveel energie kunnen de kids kwijt in een bos? Erg veel. Het beklimmen van bomen, op zoek naar dieren, stokken of kastanjes, of gewoon het heen en weer rennen over de bospaden. Er is gezonde buitenlucht te vinden en je kunt de boswandeling eindigen door een lekker drankje te drinken op het terras of, in de winter, het gezellige restaurant die vaak aan het begin van het bospad te vinden zijn.

2. Mountainbiken door de duinen

Op de mountainbikes over de heuvels en door het zand, ruiger en spannender wordt het voor je kids bijna niet. Er zijn door heel Nederland veel goede mountainbikes te huren, waarbij je meteen een route krijgt die geschikt is om met kinderen te begaan. Veiligheid gaat voor alles, dus het is verplicht een helm te dragen tijdens het mountainbiken.

3. Naar het strand

Een uitje geschikt voor in zomer en winter, is een bezoekje aan het strand. In de zomer om lekker het water in te gaan, te spelen in de duinen of zandkastelen maken. Je kunt het zo actief maken als je kids zelf maar willen. In de winter ga je voor de strandwandelingen. Zorg voor goede laarzen, bijvoorbeeld Grisport laarzen, zodat alle voeten lekker warm en droog blijven. Niemand heeft zin in natte voeten, naast het vervelende gevoel kun je er ook nog eens ziek van worden.

4. Huttenbouwen

Hutten bouwen kan altijd en overal. In het bos, in een park of zelfs in je eigen achtertuin. Je kunt er een heel avontuur van maken, van het hout sprokkelen tot het inslaan van de laatste spijker. Daarnaast is het een moment om kinderen te leren samenwerken en zelfvertrouwen te kweken. Kortom, een actief uitje vol met lessen en gezelligheid. Als je met een grote groep buiten actief wil zijn, kun je ook altijd een zeskamp organiseren. Zoiets is bijvoorbeeld erg geschikt voor een familiedag of een jeugdkamp.

5. Waterspelen

Wanneer de zon zich weer eens laat zien na de koude wintermaanden, zo rond april, wordt het tijd om actief te worden op het water. Lekker met kinderen en vrienden kanoën in de Biesbosch, waarbij je, vooral in de zomermaanden, lekker een duik in het water kunt nemen.
Liever niet kanoën? Waterfietsen of zeilen is ook een gezellige en actieve mogelijkheid.

Heb jij nog ideeën voor een actief uitje met kinderen? Laat het hieronder weten!

Delen:
Categorie:Spelen
VORIG BERICHT
4 handige hulpmiddelen voor als je hoogzwanger bent
VOLGEND BERICHT
Wordt je kind 1 jaar? Vier het groots!

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER