15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
moeders is ziek

Hoe deze moeder overleeft als ze ziek is

Hoe moeten alleenstaande moeders in godsnaam overleven als ze die rot griep hebben opgepikt van hun koters? Juist ja, dat is nogal een opgave omdat ze niemand anders in huis hebben die hun taken kan overnemen. Best lastig dus. In dit blog vertel ik hoe ik deze rot griepjes overleef en hoe ik het mijzelf zo makkelijk mogelijk maak tijdens deze dagen.

De kinderopvang

Mijn kinderen gaan natuurlijk naar de opvang als ik moet werken of naar school moet. Eerst wilde ik mijn kinderen nooit naar de opvang brengen als ik bijvoorbeeld ziek was. Mama thuis en de kids naar de opvang? Dan voelde ik me een echte loedermoeder. Gelukkig heeft de tijd als alleenstaande moeder me ondertussen geleerd dat je ook best eens aan jezelf mag denken. Als ik ziek ben gaan de jongens dus gewoon naar de opvang. Hoe sneller ik opgeknapt ben, hoe meer de jongens aan me hebben.

Een gezonde maaltijd, me reet

Haha, als ik ziek ben ga ik in elk geval niet als een keukenprinsesje een gezonde maaltijd voor de jongens bereiden. Dan maak ik het mezelf lekker makkelijk! Raad eens? Poffertjes! Van die kant en klare zakken waren er 50 inzitten. Even paar minuutjes in de magnetron poedersuiker erover en wat aardbeien erbij en er staat een maaltijd op tafel waar de jongens van genieten. Niet echt verantwoord maar hun buikjes zijn in elk geval gevuld zonder dat ik boven de pannen sta de kokhalzen.

Mijn huis poetsen

Tja, wat zal ik daar eens over zeggen. Als ik ziek ben doe ik dat gewoon niet! Mocht ik een beetje energie over hebben maak ik natuurlijk wel de keuken weer netjes. Speelgoed dat rondslingert zal me op dat moment een worst wezen, dat ligt er morgen ook wel nog wel haha.. Aangezien ik qua koken voor iets makkelijks kies waar ik geen potten en pannen voor nodig heb, blijft de keuken ook redelijk aan kant.

Lekker veel slapen!

Als ik ziek ben ga ik heerlijk tegelijk met mijn jongens naar bed. De jongste gaat om 19:30 uur naar bed en de oudste om 20:30 uur. Reken er maar op dat ik dan om 20:45 uur lekker lig te dromen. Dit is trouwens niet alleen als ik ziek ben. Tegenwoordig gebeurt het regelmatig dat ik tegelijk met mijn oudste naar bed ga. Aangezien uitslapen er nooit in zit, moet ik gewoon vroeg gaan slapen. Dat compenseert.

Een kort blog dit keer maar ik heb op dit moment niet meer te vertellen haha 😉. Wat ik met dit blog duidelijk probeer te maken is dat je als moeder goed voor jezelf moet zorgen. Je hebt je slaap hard nodig en wees niet te streng voor jezelf. We hebben allemaal rotdagen. Dagen dat we ziek zijn en dan mogen we best eens wat minder hard voor iedereen lopen. Als jij ziek bent, hoe los jij dat dan op?

Vind je het leuk om te lezen wat ik dagelijks meemaak als alleenstaande en jongensmoeder? Volg me dan op Facebook en Instagram! Zo ben je altijd op de hoogte van mijn momster-story’s ;).

Delen:
Categorie:Gezondheid
VORIG BERICHT
Ons avondritueeltje; zo pakken wij dat aan!
VOLGEND BERICHT
Gezond snoep voor je kind tijdens de feestdagen; zo doe je dat!

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER