15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
famlievakantie Zuid Afrika

De voor -en nadelen als je met je kinderen op vakantie gaat naar Zuid-Afrika

Een reis naar Zuid-Afrika met kinderen kan geweldig zijn. Het is uiteraard, een grote reis die naast voordelen en leuke momenten, ook nadelen en lastige momenten heeft. Ben je benieuwd naar de voor –en nadelen? Lees dan vooral verder! Ik heb ze voor je opgesomd in dit artikel.

Voordelen

Een vakantie in Zuid-Afrika met kinderen kan een uitdaging zijn, maar is uiteraard onvergetelijk! In Zuid-Afrika zijn er oneindig veel mogelijkheden tot activiteiten. Zo zijn er vaak grote parken met veel speelplekken voor de kinderen. Ook is er veel ruimte voor een potje voetbal of tennis. Daarnaast kan het hele gezin genieten van een safari reis en is er kans om de big five te spotten. Als de kinderen willen surfen is ook hier de mogelijkheid voor. Let er wel op dat je de verzekering voor de kinderen goed regelt voordat je op vakantie gaat.

Een ander voordeel is dat veel restaurants ook gericht zijn op kinderen en vaak een kindermenu aanbieden. Daarnaast is een auto huren In Zuid-Afrika relatief goedkoop een auto worden gehuurd. Zo kun je als gezin dus gemakkelijk je eigen plan trekken. Ideaal, want met de bus of trein reizen is niet altijd even veilig.

Nadelen

Tijdens een vakantie met de kinderen naar Zuid-Afrika zijn er ook een aantal nadelen te benoemen. Zo is een eerste nadeel bijvoorbeeld al de beste reistijd. In Zuid-Afrika zijn de seizoen precies omgedraaid. Dat betekent dat de beste reistijd dan ook tijdens de wintermaanden is, omdat het daar dan zomer is. Met zeer jonge kinderen, die nog niet naar school gaan is dat goed te doen. Maar met naar schoolgaande kinderen kan een reis als deze nog lastig uitpakken.

Daarnaast zijn er ook veel onverharde wegen en kan dit lastig zijn als de kinderen af en toe nog vervoerd worden in een buggy. Houd er verder rekening mee dat kinderen onder de 18 jaar een internationaal geboortecertificaat nodig hebben om een reis naar Zuid-Afrika te kunnen maken. Regel dit op tijd! Een laatste nadeel kan het eten zijn, wanneer de kindermenu’s te klein zijn, zal er gegeten moeten worden van de kaart. Hier staan veelal onbekende gerechten op met smaken die kinderen nog niet kennen…dit kan een nadeel vormen, naarmate jullie reis vordert.

Denk goed na over de reisperiode, het budget en de (gezondheids)maatregelen die vooraf moeten worden getroffen. Zuid-Afrika zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke reis, voor zowel de kinderen als de ouders!

Delen:
VORIG BERICHT
De 3 leukste brunches om te organiseren voor kinderen
VOLGEND BERICHT
De leukste kledingtrends voor kinderen

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER